Kenan Yıldız'ı isteyen Dortmund'un Emre Mor çekincesi

Gelecek vaat eden yetenekleri arayan Borussia Dortmund'un sorumluları Juventus formasını giyen Kenan Yıldız'ın peşine düştü.

Son Güncelleme:

Mannschaft'ın 18 Kasım'da Berlin'de kendi evinde Türkiye'ye karşı aldığı 3-2'lik mağlubiyette Kenan Yıldız görülmeye değer bir gol attı. Milli futbolcu skoru 2-1'e getiren gole imzasını atmıştı. Alman milli takımına karşı tam 73 dakika boyunca sol kanatta mücadele etti.

İtalyan spor gazetesi La Gazzetta dello Sport'un haberine göre, Dortmund artık işe koyulup Yıldız'ı getirmek için harekete geçti. Görünüşe göre Dortmund'un yanı sıra RB Leipzig ve Premier Lig kulüpleri Arsenal ve Liverpool da 18 yaşındaki futbolcuyu kadrosuna katmak istiyor.

Kenan Yıldız hücumda esnek bir şekilde kullanılabiliyor ve iki ayağını da iyi kullanabilmesi nedeniyle sadece düz forvet olarak değil, hücumun her iki kanadında da görev yapabiliyor. BVB'nin transfer hedefi olan Kenan, şu anda Juventus'un oyuncusu. Yakın bir zaman içinde sözleşmesi 2027 yılına kadar uzatıldı. 

30 MİLYON EURO

Dortmund, Türk yeteneği transfer etmek istiyorsa muhtemelen cebindeki akrebi çıkarmak zorunda kalacak. Görünen o ki, Juve 30 milyon euro'luk bir transfer ücreti karşılığında masaya oturabilir.

Regensburg doğumlu futbolcu için Almanya'ya taşınmak kesinlikle bilinmeyene doğru bir yolculuk olmaz. Kenan Yıldız, 2012 yazında SSV Jahn Regensburg'un altyapı takımından FC Bayern Münih'in altyapı takımına geçmişti.

1,85 metre boyundaki hücum oyuncusu, 2022 yazında Juventus'un U19 takımına alınmadan önce tüm altyapı akademilerini geçti. A takımı formasıyla ilk maçına, bu sezon Udinese deplasmanında çıktı. 

Juve'nin antrenörü Massimiliano Allegri bu maçta ona beş dakika şans verdi. Ayrıca sonraki dört maçın her birinde birkaç dakikalığına forma giydi. Ancak Kenan Yıldız son 4 maçta kullanılmadı. Dortmund'un ilgisini çeken genç oyuncu en son 28 Ekim'de Hellas Verona'ya (1-0) karşı oynatıldı.

Dortmund'un bu az süre göz önüne alındığında Yıldız'a 30 milyon euro ödemesi beklenmiyor. Bir zamanlar “Türk Messi” olarak anılan transfer fiyaskosu Emre Mor, hâlâ bir iki Dortmund yetkilisinin dün gibi aklında olabilir.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber