Kenan Yıldız'ı adam eksiltmeye çalışmamakla suçladılar

İtalyan basınında yapılan yorumlarda Juventus'ta forma giyen milli futbolcu Kenan Yıldız'ın performansı eleştirildi.

Son Güncelleme:

Milli Takım formasıyla harika bir performans gösteren rakip eksilterek fark yaratan Kenan Yıldız'ın Juventus'ta bunu yapmaması eleştiri konusu oldu.

İtalyan spor yorumcuları Ivan Zazzaroni ve Massimo Mauro, Kenan Yıldız'ı adam eksiltmeye çalışmamakla suçladı.

Zazzaroni, Juventus'un kanat oyuncusu için için, "İyi bir oyuncu artıları çok ama neredeyse hiç adam geçmiyor. Bu Kenan Yıldız'ın hatası değil. Gelişmek için zamanı ve potansiyeli var ama bana umut vermiyor" diye konuştu.

Zazzaroni, Juventus'un Kenan Yıldız'a yatırım yapmaya devam etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

"SOL KANATTA TAHMİN EDİLEBİLİR BİR OYUNCU"

Massimo Mauro ise Motta'nın Yıldız'ın pozisyonunu değiştirmesi gerektiğini söyledi. Mauro, "Bence farklı bir yerde oynaması gerekiyor. Sol kanatta çok tahmin edilebilir bir oyuncu. Chiesa gitmemeliydi" dedi.

Kenan Yıldız bu sezon Juventus formasıyla tek golünü Şampiyonlar Ligi'nde PSV'ye attı. Bunun dışında 2 asist yapan oyuncu Milli Takım'da ise Juventus'un aksine çok daha etkili oynuyor.

Son Lazio maçında ise hücumlar genelde sağ taraftan gerçekleşti, Kenan Yıldız'a gelen top azdı.

KENAN'A BİR ELEŞTİRİ DAHA

Sky Sport'tan Fabio Caressa, Kenan Yıldız'ın son 4 maçta kaleye hiç şut atmadığını belirterek "Kaleyi denemesi gerekiyor" dedi.

Kenan Yıldız hakkında çok konuşulduğunu belirten Caressa, "Genç bir çocuk. Ancak 2. yılını oynuyor. Şu anda oyuna çok az etkisi var, topu riske atmıyor. Oyunu riske atan takımda pek oyuncu yok. Yıldız'ın biraz da şut denemesi gerekiyor. Son 4 maçta kaleyi bulan şut sayısı sıfır. Taktikten dolayı da böyle olabilir" diye konuştu.

Sonraki Haber