Kenan Yıldız ve Chiesa'yı birlikte oynatmayan Allegri'ye ağır eleştiri: Kalın kafalılık yapıyor

İtalyan spor yorumcusundan Kenan Yıldız ve Chiesa'yı birlikte oynatmayan Allegri'ye sert eleştiriler: Bu bir trajedi

Son Güncelleme:

İtalyan spor yorumcusu Paolo Bargiggia, Juventus'ta Kenan Yıldız ve Federico Chiesa'nın birlikte oynaması gerektiğini söyledi.

TVPLAY'e konuşan spor yorumcusu Paolo Bargiggia'nın hedefinde Juventus'un İtalyan teknik direktörü Allegri vardı.

Kenan Yıldız'la Chiesa'nın bir arada oynatılmamasının trajedi olduğunu belirten Bargiggia, "İtalya'da genç oyuncuları hayal kırıklığına uğratmaya alışığız. Yurt dışında 2007'li futbolcular sahaya çıkıyor ve oynuyor. Bana göre Kenan Yıldız, yetenek olarak Yamal ve benzerlerinden aşağı değil. Oynatıldığı dönemde harika işler yapıyordu. Gazeteler onu övmeye başlayınca Allegri, kalın kafalılık yaparak onu yedek kulübesine attı. Onu ve Chiesa'yı birlikte sahada görememek inanılmaz ve büyük bir trajedi" yorumunda bulundu.

CHIESA-KENAN-VLAHOVIC ÜÇLÜSÜ BİR ARADA OYNAR MI?

Goal Italia'nın gündeminde de aynı konu vardı. Chiesa-Kenan-Vlahovic üçlüsünün Allegri tarafından neden bir arada oynatılmadığını inceleyen site, 'Allegri neden 3 çatallı mızrağı kullanmıyor' diyerek 'Chiesa'yı çıkarıp Kenan Yıldız'ı oyuna dahil ederek Juventus taraftarlarının aklındaki şüpheleri körükledi" yorumunu yaptı.

Aslında Allegri bu üçlüyü Verona maçında denemişti. Kostic'i oyundan çıkartıp Chiesa'yı oyuna alan Allegri, Kenan Yıldız ve Vlahovic'le birlikte bu üçlüyü denedi. Ancak bunu sadece 10 dakika yaptı. 66. dakikada Kenan Yıldız'ı oyundan çıkarttı ve büyük hayal kırıklığına neden oldu.

Allegri, taraftarların talebine neden yanıt vermediği sorusuna "Ben politikacı değilim, halkın istediğini yapmak zorunda değilim" yanıtını vermişti.

Peki Chiesa ve Kenan Yıldız birlikte oynayabilir mi? İki oyuncu birbirinden farklı. Chiesa topu kanatlardan ileriye hızla taşıyor, daha çok şut şekiyor. Kenan Yıldız ise topla içeriye girip forvete yakın oynamayı tercih ediyor. Bunları biz söylemiyoruz. Allegri bizzat kendisi söyledi. Aradın bir süre geçtikten sonra ise onu tamamen bunu aksini söylerken dinledik ve kulaklarımıza inanamadık.

Fiorentina-Juventus maçı sonrası "Kenan, Chiesa'ya benzer özelliklere sahip bir oyuncu" diyen Allegri kendi kendini yalanladı.

Sonraki Haber