İzlanda-Türkiye maçı ertelenecek mi? Açıklama geldi

A Milli Futbol Takımımız, bu akşam saat 21:45'te deplasmanda İzlanda ile karşı karşıya gelecek. İzlanda'daki hava koşulları sebebiyle bu karşılaşmanın ertelenme ihtimali bulunurken İzlanda Futbol Federasyonu'ndan konuya ilişkin resmi bir açıklama geldi.

Son Güncelleme:

A Milli Futbol Takımımız bu akşam Reykjavík'teki Laugardalsvöllur Stadyumu'nda İzlanda ile karşılaşacak. Karşılaşma öncesinde Reykjavík'teki don tehlikesi sebebiyle mücadelenin ertelenme ihtimali bulunuyor. İzlanda Futbol Federasyonu, Türkiye maçının ertelenmesine dair açıklamada bulundu.

Kontraspor'dan Ahmet Turna'nın haberine göre, İzlanda Milli Takım Sorumlusu Jörundur Aki Sveinsson, İzlanda'da yayın yapan Mbl'ye açıklamalarda bulundu ve Türkiye maçının ertelenmesine dair konuştu. Sveinsson, "Maçın bugün oynanması planlanıyor ve neler olacağı bizim elimizde değil" dedi.

Jörundur Aki Sveinsson, maçın ikinci bir duyuru yapılan kadar bu akşam oynanacağına vurgu yaparak, "Maçın bugün oynanacağı gerçeğine dayanarak çalışıyoruz. O zaman duruma bakacağız ama bir sonraki duyuruya kadar bu akşam oynamayı umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Jörundur Aki Sveinsson, hava koşulları sebebiyle kontrol edemedikleri bir durumla karşı karşıya olduklarını fakat şartların oynamaya müsait olabileceğini söyledi. Sveinsson, "Kontrol edemediğimiz bir şey hakkında çok fazla şey söylemek zor ama umarım bugün oynayabiliriz" dedi.

Ayrıca Mbl'de yer alan habere göre bugün öğleden önce UEFA müfettişi, İzlanda ve Türkiye futbol federasyonlarının temsilcileri, polis ve diğerler katılımcıların yer alacağı bir planlama toplantısı yapılacak. Mevcut tek seçenek maçın Salı gününe ertelenmesi. Salı günü de oynanmaması halinde İzlanda-Türkiye maçı ileri bir tarihte oynanacak.

Sonraki Haber