Inter şampiyonluğunu ilan etti, taraftarlar koronavirüsü unuttu

İtalya Serie A'da lider Inter, en yakın takipçisi Atalanta'nın Sassuolo deplasmanında puan kaybetmesinin ardından bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Inter'in, şampiyonluğunu ilan etmesi ile maske ve sosyal mesafe kuralını hiçe sayan binlerce taraftar sokaklara dökülerek kutlama yaptı

Son Güncelleme:

İtalya’da Serie A'nın bitimine 4 hafta kala 82 puanlı Inter, 19’uncu şampiyonluğunu ilan etti. Juventus'un 9 yıllık ambargosuna son veren Inter’in ardından taraftarlar kutlama için sokaklara döküldü.

Milano'nun Duomo Meydanı'nda toplanan binlerce Inter taraftarı, maske ve sosyal mesafe kuralını hiçe sayarak şampiyonluğu kutladı.

Taraftarların Covid-19 tedbirlerine uymadığını gören kulüp, resmi sosyal medya hesabı üzerinden uyarı mesajı yayınlayarak, taraftarları sevinçlerini sorumlu bir şekilde göstermeye davet etti.

11 yıl aradan sonra Serie A'da zafer ilan eden Inter, Torino ekibi Juventus'un 9 yıllık serisini de son vermiş oldu. Inter şampiyonluk kupalarını 19'a çıkararak ezeli rakipi AC Milan'ın önüne geçti. Son 9 yılın şampiyonu Juventus'un ise 36 şampiyonluğu bulunuyor.

Sağlık Bakanlığının günlük açıkladığı verilere göre, ülkede son 24 saatte yapılan 156 bin 872 testte 9 bin 148 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Böylece salgının başlamasından bu yana geçen 14 ayda toplam vaka sayısı 4 milyon 44 bin 762'ye ulaştı.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 144 artarak 121 bin 177'ye yükseldi. Ülkede bugün kaydedilen günlük ölüm sayısı, 26 Ekim 2020'de 141 can kaybının kaydedildiği günden bu yana en düşük günlük ölüm sayısı oldu.

Kovid-19'a karşı yaygın aşılama kampanyasının 27 Aralık 2020'de başladığı ülkede aşılananların sayısı, bugün itibarıyla 20 milyon 524 bin 435 oldu. Aşılananların 6 milyon 176 bin 903'ünü ikinci dozu alanlar oluşturdu.

LİGİN BİTİMİNE 4 HAFTA KALA ŞAMPİYONLUK İLAN ETTİ

İtalya Serie A'nın 34'üncü haftasında İnter, Crotene'yi deplasmanda 2-0'lık skorla mağlup ederek, en yakın rakibi Atalanta'nın Sassuolo deplasmanında puan kaybetmesin beklemeye geçmişti.

Atalanta deplasmanda oynadığı karşılaşmada rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla, son 4 hafta öncesinde iki takım arasındaki puan farkı 13'e yükseldi ve İnter, şampiyonluğunu ilan etti.

Serie A'nın son 9 sezonunda şampiyonluk ipini Juventus göğüslemişti. Inter, toplamda 19'uncu şampiyonluğunu ilan etti.

İLGİLİ HABER

İtalya'da şampiyon Inter!

Kaynak: İHA

Sonraki Haber