Iga Swiatek yeniden dünya '1' numarası oldu

WTA Finalleri'nde Polonyalı tenisçi Iga Swiatek, tek kadınlar finalinde karşı karşıya geldiği Jessica Pegula'yı 2-0 mağlup ederek turnuvada şampiyonluğa ulaştı ve yeniden dünya 1 numarası olmayı başardı.

Son Güncelleme:

Kadınlar Tenis Birliği tarafından düzenlenen WTA Finalleri'nde ABD'li Jessica Pegula'yı mağlup eden Polonyalı Iga Swiatek, şampiyonluğa ulaştı.

İlk kez 1972'de düzenlenen ve kadınlar dünya sıralamasının ilk 8 basamağındaki tenisçileri karşı karşıya getiren WTA Finalleri, Meksika'nın Cancun kentindeki final maçıyla sona erdi.

Tekler final müsabakasında, dünya 3 numarası ABD'li Pegula ile dünya 2 numarası Polonyalı Swiatek karşılaştı.

22 yaşındaki Swiatek, 29 yaşındaki rakibini 6-1 ve 6-0'lık setlerle 2-0 mağlup ederek zafere ulaştı.

Kariyerinde 4 grand slam zaferi bulunan Swiatek, bu şampiyonlukla tek kadınlarda yeniden dünya bir numarası oldu.

"1 NUMARADA OLMAYI BEKLEMİYORDUM"

Iga Swiatek, kupayı kazanarak yeniden bir numaraya yükselmesini kendisinin de beklemediğini belirterek, "Yeniden dünya bir numarası olmak benim için bir hayalin gerçekleşmesiydi. Bu sezonu bir numarada tamamlamayı beklemiyordum açıkçası.

Gelecek yılın benim yılım olmasını bekliyordum ama çok çalışmak ve doğru şeylere odaklanmak en sonunda işe yaramış gibi gözüküyor. Gerçekten çok mutluyum. Kendimle gerçekten çok gurur duyuyorum. Bu hafta benim için kolay geçmedi. Her şeyle başa çıkabildiğim için memnunum. Burada başarıya ulaşabilmek için geçmişteki tecrübelerimi kullandım" ifadelerini kullandı.

22 yaşındaki tenisçi, Agnieszka Radwanska'nın 2015'te Singapur'da kazandığı WTA finallerinin ardından bu kupada mutlu sona ulaşan ilk Polonyalı raket olarak da tarihe geçti.

Kaynak: AA

Sonraki Haber