İbrahim Üzülmez: Fenerbahçe ve Galatasaray çok puan kaybı yaşayacak

Türk futbolunun tecrübeli ismi İbrahim Üzülmez, Kontra'dan Seçil Menteş'in konuğu oldu. Üzülmez, şampiyonluk yarışında Fenerbahçe ve Galatasaray'ın çok puan kaybı yaşayacağına inandığını belirterek Beşiktaş'ta futbolcuların bireysel performanslarını artırmaları gerektiğini söyledi.

Son Güncelleme:

Kontra'dan Seçil Menteş'in konuğu olan İbrahim Üzülmez; Beşiktaş, Süper Lig, Şenol Güneş ve şampiyonluk yarışıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

İşte İbrahim Üzülmez'in o açıklamaları...

Beşiktaş maçları

Futbolu bıraktığım dönem o özlemim yoktu ama her geçen dönem daha maçlara gittikçe özellikle Beşiktaş’ın son 5-6 maça gidiyorum. Taraftarların o sinerjisini gördükçe biraz özlem duymaya başladık gibi. Her maçı canlı canlı izlemeye çalışıyorum Beşiktaş’a en iyi şekilde destek vermeye çalışıyorum.

Şenol Güneş'in istifası

Profesyonellikle böyle olumsuz sonuçlar olunca bir şekilde hocaya dönüyor. Şunu belirtmek lazım Şenol Güneş bu ülkenin yetiştirdiği en önemli teknik adamlardan birisidir. Daha önce de Beşiktaş da görevini başarılı bir şekilde yerine getirdi. Son dönemde kaos vardı, özellikle Lugano maçı. Böyle olduğu zaman iş hocaya, oyunculara, yönetime dönüyor. Yönetimle nasıl bir konuşma geçti bilmiyorum. Aslında Şenol hocanın görevini son ana kadar yerine getiren birisi olduğunu biliyorum. O hırs ve istek onda var buna yakinen şahidim. Belki takım içerisindeki istediği dokunuşları yapamadı, güvenini mi kaybetti bilmiyorum ama Şenol Güneş istifa etti her şey duruldu diyemeyiz. Lugano maçının izahı yok dedi Şenol Güneş ve kendisine katılıyorum. Ama bu onun ne kadar başarılı bir teknik direktör olduğu gerçeğini değiştirmez. Başarılar dileyelim.

Beşiktaş'ın durumu ve şampiyonluk yarışı

Taraftan sezon başından beri dolmuş. Dolmuşluk var. Tribünde bunu gözlemliyorum. Beşiktaş taraftarı özel bir taraftardır. Bu ülkede ilk sıradadır bence. Saha içerisine hâkim bir taraftardır Beşiktaş taraftarı. Sezon başından itibaren yapılan transferlerde taraftar “bu oyuncularla sezon sonuna gidemeyiz.” “Daha deneyimli, kaliteli oyuncuları transfer edin şampiyonluk yarışı için” diye bas bas söyledi. Gelinen noktada saha içindeki o enerjiyi taraftar görmediği zaman taraftar tepki göstermeye başladı. Milli aradan sonra taraftarların bu tepkileri bir kenara bırakıp saha içindeki oyuncu grubuna yoğunlaşması lazım. Beşiktaş şampiyonluk yarışında olmalı ve bu taraftarın desteğine ihtiyacı var. İlerleyen dönemde bu oyuncular demoralize olabilir, camiada barış sağlanması lazım. Yönetime tepkiler var ama bence mevcut oyuncular da öz eleştiri yapmalı. Ghezzal eski Ghezzal mı? Cenk? Yok. Chamberlain, Rashica? Bu kadar bireysel performansı düşük oyuncular bir takım içerisinde niye? Ben Fenerbahçe ve Galatasaray’ın şampiyonluk yarışında çok puan kaybı yaşayacaklarına inanıyorum, Beşiktaş’ın bu seviyeye gelebilmesi için bireysel performanslarının artması lazım.

Lugano maçı ve Beşiktaş taraftarı

Taraftar haklı. Beşiktaş’ta kolay yıllar geçirmedim. Bu taraftarın “Deli İbosu” olarak bu taraftarın şöyle bir anlayışı var Kardeşim saha içinde mücadele edin yüreğinizi ortaya koyun biz size destek oluruz. Ama özellikle 2-0’dan 3-2 maç verdiğinizde taraftar tepkisini koyar sırtını da döner. Dönmesi de gerekiyor zaten. Ben onların ne kadar takımlarını, camiayı sevdiklerini biliyorum.

"Aboubakar'a destek verilmesi lazım"

Aboubakar, Icardi ve Dzeko’dan bir adım daha önce. Beşiktaş’ı ayakta tutan oyunculardan biri. Şapkadan tavşan çıkartıyor. Neden herkes Aboubakar’ı seviyor? Bir röportajı var “Yeri geliyor ekstra antrenman yapıyorum, yaşam koçum var” diyor. Kendine bakıyor. Saha içerisinde fizik olarak iyi olduğunu hissettiriyor. Ghezzal, Cenk, Chamberlain, Rashica geride. Aboubakar’ın etrafının doldurulması gerekiyor. Neden Icardi ve Dzeko’dan önde diyorum? Çünkü kendi yaratıyor. Ona destek verilmesi lazım.

Burak Yılmaz'ın göreve getirilmesi

Burak Yılmaz arka planı olan bir kardeşimiz. Hayırlı olsun. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. Şenol hocayla çalıştı. Şenol hoca ayrıldıktan sonra muhtemelen ikili ilişkiler oldu ki takımın başında şu anda devam ediyor. İstanbulspor maçında da galip geldi. Yönetim de açıkladı. Bu saatten sonra bizlerin Beşiktaşlı olarak Burak’la devam edilmesi gerekiyorsa desteklememiz lazım. Beşiktaş camiasında teknik adam olarak görev almak isteyen biri olarak Beşiktaş’ın özü der ki orada kim varsa onu destekle. Beşiktaşlılık budur. Görev almak isterim. Bu taraftarın önüne Deli İbo olarak çıkmak isterim. Böyle bir görev verilse sorumluktan ve gör…

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber