Herkesin aklında aynı soru: Karim Konate de kim?

21 yaş altı genç oyuncuların ödüllendirileceği Kopa Trophy'nin adayları açıklandı. Listede Arda Güler de yer aldı. Ancak en çok dikkat çeken isim başkasıydı.

Son Güncelleme:

Ballon d'or galasında 21 yaş altı en iyi oyuncuların ödüllendirildiği Kopa Trophy'nin adayları da açıklandı.

Listede Arda Güler, Lamine Yamal, Pau Cubarsi, Savinho gibi isimlerin yanı sıra Karim Konate diye bir futbolcu da yer aldı.

Pek tanınmayan oyuncu Avusturya ekiplerinden Salzburg'da oynuyor. Mevkisi forvet. Potansiyelinin çok yüksek oludğu söyleniyor.

Salzburg, Konate'yi 2022 yazında Fildişi Sahili ekiplerinden ASEC Mimosas'tan 3,5 milyon euro ödeyerek aldı. İlk yılında 15 maça ilk 11'de çıktı, 3 gol attı. Gençlik liginde de 7 maça çıkıp 6 gol kaydetti.

İstatistikleri umut vadeden oyuncu, geçen sezon Avusturya Ligi'nde patlama yaptı. 20 golle gol kralı oldu. Aynı zamanda Fildişi Sahili formasıyla Afrika Uluslar Kupası'nı kazandı.

Aslında bu yaz bazı büyük takımların listesindeydi. Ancak ağustos ayı başında dizinden bir sakatlık yaşadı ve transferi gerçekleşmedi.

Hızıyla dikkat çeken oyuncu aniden hızlanabilmesiyle rakiplerini geride bırakıyor. Defans oyuncuları için durdurulamaz bir baş belasına dönüşüyor. Ancak o hız ve çeviklikten daha fazlasına sahip. Tekniği mükemmel değil ama bitiricilik konusunda bir uzman. Ofansif dominant oynayan takımlarda gol rekorları kırması mümkün.

Sonraki Haber