Herkes alkışlıyor herkes kıskanıyor

Bu takım her şeyden önce alkışı hak ediyor. Hem de kocaman bir alkışı. Üç günde bir maç oynamasına rağmen sistemi takır takır işleyen bir takım izletiyor bize Jorge Jesus.

Son Güncelleme:

Bu takım her şeyden önce alkışı hak ediyor. Hem de kocaman bir alkışı. Son 9 maçının 7’sini kazanmış, 2’sinde berabere kalmış Fenerbahçe. Berabere kaldığı iki maç da Rennes ve Beşiktaş deplasmanları. Üç günde bir maç oynamasına rağmen sistemi takır takır işleyen bir takım izletiyor bize Jorge Jesus. 11 gün içinde oynadığı 4. maçı da kazandı Fenerbahçe. Larnaka’yı yendikten sonra Karagümrük maçında son dakikada maçı çevirmek, ardından yine Larnaka’yı G.Kıbrıs’ta devirip Ankaragücü deplasmanında 3-0’la dönmek en iyi senaryo oldu. Ekim ayı dert ayı deniyordu Fenerbahçe için bayram ayı oldu.

Fenerbahçe’yi ve hocasını taraflı tarafsız herkes alkışlıyor, herkes kıskanıyor. Türkiye’de tartışılmayan tek şey Jorge Jesus’un oynattığı futbol ve saha kenarında yaptıkları. Jesus, Türkiye’deki birçok algıyı kökünden değiştirdi. Bir hocanın bir takım üzerinde bu kadar kısa sürede böylesine bir etki yapabileceğini daha önce hiç görmemiştik. Bize başka bir şey izletiyor Jesus. Üçlü savunmayı başkası oynatsa yerden yere vurulur ama Jesus’un sisteminde kimse ağzını açamıyor. Çünkü adam oynatıyor. Kim oynarsa oynasın aynı performansı veriyor, o niye yok bu niye yok diyen yok.

Fenerbahçe’de eksik diye bir kavram kalmadı. Üç günde bir maç oynayan hocalar televizyonlara çıkıp ağlardı, Jesus bize fark etmez diyor. Ben haftada 1 maç oynamaya alışkın değilim diyor. Çünkü bu adam bahane üretmiyor, çözüm üretiyor. Böyle olunca Fenerbahçe ve hocası saygı görüyor. Hakkını yemeyelim Fenerbahçeli futbolcular da hocalarının her dediğini yapıyor.

Gelelim maça… Daha maçın başında Fenerbahçe golü atarak rakibinin direncini kırdı. Batshuayi yağız at gibi, şahlandı mı dur durak bilmiyor. 6. isabetli şutunda 5. golünü attı. Beşiktaşlılar acaba bu Batshuayi’yi izlediklerinde ne düşünüyorlardır? Son dakika golü oldu Fenerbahçe için Batsman’ın transferi.

Gol gelince oyunu kontrol eden Fenerbahçe bir de İrfan’la skor üstünlüğünü bulunca ilk yarıda fişi çekti. Rakipler atak yaptıkça ofsayta yakalanıyor. Ofsayt taktiği Fenerbahçe’nin en büyük silahı oldu. Maç 2-0, Jesus elinde taktik tahtası, kafasındakini çizmeye devam ediyor. Girenlerin kalitesi, çıkanlar kadar iyi. Ankaragücü düşmeye başlayınca Rossi’yi oyuna soktu, Pedro’yu aldı. Fenerbahçe iyice hareketlenmeye başladı ve maç 3-0’a taşındı.

Çok eleştirilen Altay’ın Lincoln’ün ters vuruşundaki refleksini de yazmadan geçmeyelim. Bize eski Altay’ı izlettirdi. Her zaman diyorum Altay çok iyi kaleci. Zaman zaman hatalar yapsa da bu onun kalitesini değiştirmez. Fenerbahçe’de Altay da iyiyse o zaman bu takımı kimse kolay kolay yenemez.

Sonraki Haber