Hatadan dönünce

Fenerbahçe rakibi Galatasaray’ın kaybettiği haftada çok kritik bir virajı kayıpsız dönerek şampiyonluk yolunda hayati bir üç puanı cebine koydu. Fenerbahçe için maçın en önemli cümlesi bu.

Son Güncelleme:

Galatasaray bundan sonra üzerindeki baskıyı çok daha fazla hissedecek. Dönelim sahanın içine… Sahaya çıkan ilk 11 hayal kırıklığı yarattı. İlk 45 dakikada ortaya konan futbol sarı-lacivertli taraftarları eminim ki huzursuz etmiştir.

Rakibiniz kaybetmişken sizin sahaya ağırlığınızı koymanız maçın istemeniz lazım. İrfan Can, hocası kendisine tüm eleştirilere rağmen bu kadar değer verirken daha istekli olmalı. Pedro’nun da sakatlığın etkisinden kurtulamadığı ortada. Erken yenen gole rağmen reaksiyon veremeyen bir Fenerbahçe izledik.

Jorge Jesus ilk 45 dakikanın ardından 3 değişiklik birden yaparak, tercihlerindeki hatayı da kabul etmiş oldu. Jesus’un hatadan erken dönüşü de Fenerbahçe’yi hareketlendirdi. Oyuna giren Zajc, Emre Mor ve King takımı öne taşıdı, rakibin hata yapmasına neden oldu.

Ligin boyu kısalmışken artık Jesus’un böyle ciddi rotasyonlar yapmaması, kim formdaysa onu oynatması lazım. İsmail, Arda, Emre Mor gibi futbolcular sahada olmalı. Emre Mor’u izliyoruz işte “Ben bu takımda neden oynamıyorum” dercesine mücadele ediyor. Attığı müthiş golle de özel bir yetenek olduğunu gösteriyor. Jesus’un forma adaletinden şaşmaması lazım.

Alanyaspor’un gol yediği an dağılacağı ortadaydı, öyle de oldu. Valencia’nın penaltısından sonra ipler Fenerbahçe’nin eline geçti. Ardından bir penaltı kararı daha ve maç bitti. Gelelim Hakem Mete Kalkavan’a… Maçın önüne geçmek için her şeyi yaptı. Maçı zaten VAR yönetti. Rossi’nin golündeki çizgi kimseyi tatmin etmedi.

Ama gözünün önündeki penaltı için bile VAR yardımı aldı. Yine gözünün önünde Ferdi’ye yapılan net faulü görmeyip, üstüne Ferdi’nin üzerine yürüyen Candeias’a kart göstermemesi üzerine buna itiraz eden Jesus’u oyundan attı. Böyle bir şeye hakkınız yok. Bu işler bu kadar ucuz olmamalı.

Fenerbahçe’yi derbiye böylesine bir itirazdan dolayı hocasız çıkartmak, kötü hakem olmayı gerektirir. Sizin gözünüzünüz önündeki pozisyonlarda yaptığınız bariz hatalar yüzünden ligin kaderi ile oynanıyor. Yapmayın!

Lincoln, Batshuayi derken, Oosterwolde maçın başında sakatlandı. Valencia ve Emre Mor da maçı sakat sakat tamamladı. Fenerbahçe’nin en büyük rakibi sakatlıklar olacak gibi… Özellikle hücum bölgesinde yük sadece Valenica’nın üzerinde. Defans ve orta sahada çözüm bulunuyor ama hücum hattında da artık oynayan oyuncuların sorumluluk alması şart.

Sonraki Haber