'Hala Madrid' ifadesi ne anlama geliyor, ilk ne zaman kullanıldı?

Real Madrid ile Barcelona arasında kritik bir maç oynanacak. Favorisi olmayan El Clasico'nun skoru zirveyi değiştirebilir. Bu maçla birlikte ev sahibi ekibin efsanevi tezahüratı "Hala Madrid" yeniden gündeme geldi. Peki Hala Madrid ne anlama geliyor ve ne zamandan beri kullanılıyor? Detaylar haberimizde.

Son Güncelleme:

Real Madrid, Santiago Bernabeu'da Barcelona'yı ağırlayacak.

Zorlu karşılaşma için skor tahmini bile yapılamıyor.

Öte yandan Real Madrid taraftarlarının "Hala Madrid" tezahüratının ne anlama geldiği merak ediliyor.

İspanyol Kraliyet Akademisi'ne göre "hala" kelimesi Latince'nin parçası olmakla birlikte Arapça kökenli bir kelime. Anlamı ise "Devam et, hadi gidelim". Bu kelime cesaretlendirmek ya da bir şeyi aceleye getirmek için kullanılıyor ve teşvik amacı taşıyor.

İngilizce'deki "Go Liverpool"a benzeyen yapı Real Madrid taraftarları arasında çok popüler ve takımın ihtiyacı olduğunda bu tezahüratlar oyuncular cesaretlendirilmeye çalışılıyor.

Hala Madrid'in ne zamandan beri kullanıldığına dair tarihi bir veri yok. Ancak ilk kez 20. yüzyılın başlarında kullanılmaya başlandığı söyleniyor. Birkaç kişinin tribünlerde başlattığı slogan popülerleşerek günümüze kadar geldi. Real Madrid'in resmi marşında da bu ifade geçiyor.

Sonraki Haber