Hakemi de yendi

Sözün özü: Fenerbahçe’yi yenmek için haksız yere 10 kişi bırakmanız yetmez. Bu Fenerbahçe gerekirse hakemi de yener…

Son Güncelleme:

Fenerbahçe 3 ayda 24 resmi maç yaptı, dile kolay. Ve 10 kişi kaldığı bir maçta Sivasspor gibi agresif bir takıma karşı golü bulup kazanıyor. Fenerbahçe mücadelesiyle, futboluyla övgüyü sonuna kadar hak ediyor. İşte bu maçın kısa özeti bu. Bu takım pes etmiyor, bu takım sahaya yüreğini koyuyor. Yani bu takımı yenmek kolay değil. Üst üste 5. galibiyetle, her koşulda kazanarak Dünya Kupası arasına lider girmeyi garantileyerek. 2022-23 sezonunun ilk bölümü ikiye ayrıldı: Fenerbahçe ve diğerleri…

Sivasspor, Fenerbahçe’ye son yıllarda en ters gelen rakip. Fenerbahçe gibi bir takım 6 maçtır yenemiyor rakibini. Bu görülmüş şey değil. Üstelik iki sene önce Kadıköy’de rakibine yenilerek şampiyonluktan oldu bir anlamda. Rıza Çalımbay, Prag maçından önce Fenerbahçe maçını düşünerek takımında rotasyon yaptığını söyledi. Rıza hocanın Fenerbahçe maçlarına verdiği önem malum.

Pazartesi gününe rağmen Kadıköy’ü hınca hınç dolduran taraftarının müthiş desteğiyle maça hızlı başlayan ancak kontrolü eline alamayan bir Fenerbahçe izledik ilk yarıda. Sivasspor sert bir savunma ile Fenerbahçe’nin organize olmasını engelledi. İkinci yarıda neler değişir diye düşünürken Hakem Hüseyin Göcek’in skandal bir kararı ile Fenerbahçe 10 kişi kaldı.

İyi giden Fenerbahçe nasıl durdurulmaya çalışılır bunu gördük dün. Bu kadar ucuz bir sarı kart çıkar mı? Çıkıyor işte. Ayağa basmayı bırakın topa yapılan ancak temas olmayan bir harekete atıldı Batshuayi. Ama işler bazılarının istediği gibi gitmedi. 11’e 11 istediklerini yapamayan Fenerbahçe, 10 kişi kalınca rakibine karşı çok daha etkili bir oyun ortaya koydu. Kimse şunu unutmasın Fenerbahçe’nin kenarda öyle bir hocası var ki, Fenerbahçe Jesus’la zaten her maç 1 değil 2 kişi fazla oynuyor.

Yine öyle oldu. Jesus her hareketi ile takımı motive etti, Fenerbahçeli futbolcular müthiş bir efor ortaya koydu, uzatmalarla 50 dakika 10 kişi oynayan sarı-lacivertli futbolcular rakibine pozisyon bile vermeden maçı bitirdi. İnanın maç bir devre daha oynansa Fenerbahçe yine rakibini yenerdi.

Fenerbahçe 10 kişi nasıl oynanır onun dersini verdi. Şunu da unutmamak lazım, Fenerbahçe iyi bir hücum takımı olduğundan çok daha iyi bir defans takımı aynı zamanda. 10 kişiyle rakibine ileride bastı, müthiş bir saha içi dizilimi ile pas açılarını kapattı, defans hattı da hiç hata yapmadı. Serdar Aziz’e ayrı bir parantez açmak lazım, müthiş oynadı. Her hava topunu aldı, her topa yetişti. İrfan, müthiş pasıyla penaltıyı getirdi. Arao her açığı kapattı. Ferdi çift kişilik oynadı.

Sözün özü: Fenerbahçe’yi yenmek için haksız yere 10 kişi bırakmanız yetmez. Bu Fenerbahçe gerekirse hakemi de yener…

Sonraki Haber