Hakan Çalhanoğlu futboldaki idollerini açıkladı

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu şampiyonluk sonrası verdiği röportajda futboldaki idollerini sıraladı ve daha fazla savunmaya yönelik oynaması hakkında yorum yaptı.

Son Güncelleme:

İtalya Serie A'da Inter'in şampiyon olmasında attığı gollerle büyük pay sahibi olan Hakan Çalhanoğlu takım içinde değişen rolü ve futboldaki idolleri hakkında açıklamada bulundu.

Copa 90'a konuşan milli futbolcu, Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi'nin yaptığı hamlenin kariyerinde ve hayatında büyük bir değişikliğe yol açtığını söyledi.

30 yaşındaki futbolcu, "Herkes benim 10 numara pozisyonunda oynadığımı biliyor. Her şey Marcelo Brozovic'in geçirdiği sakatlıkla başladı. Pozisyon değişikliği yapıldıktan sonraki ilk maçımı Barcelona'ya karşı oynadık. O maçı 1-0 kazandık. Her şey o maçla birlikte devam etti. Kendimi iyi hissediyorum ve o pozisyonda çok büyük bir gelişme kaydettiğime inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Hakan Çalhanoğlu yeni rolünde oynarken kendisini etkileyen birisinin olup olmadığını yönündeki soruya, "Kimseden ilham almadım. Bu mevkiyle ilgili her şeyi kendim öğrendim" yanıtını verdi.

Tecrübeli yıldız, futboldaki idolleri hakkında ise, "Tabii ki futbolda idollerim var. Pirlo gibi iyi oyuncuları izliyorum. Ama Pirlo benim yaptığım gibi savunma yapmıyordu. Steven Gerrard, Frank Lampard, Xabi Alonso gibi isimlerden esinlendim. Herkesten bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Ama sadece kendim olmak istiyorum" yorumunu yaptı.

Bu sezon Inter formasıyla tüm kulvarlarda 38 karşılaşmada sahaya çıkan yıldız futbolcu 15 gol - 3 asistlik performans ortaya koydu.

Sonraki Haber