Güney Kore'de şişme manken skandalına rekor ceza

Güney Kore ekibi FC Seoul, seyircisiz oynanan maçta tribünlere koyduğu şişme mankenler sebebiyle ülke tarihinin en büyük para cezasına çarptırıldı.

Son Güncelleme:

Güney Kore K-League ekiplerinden FC Seoul, koronavirüs salgını sonrasında seyircisiz olarak yeniden başlayan sezona bir skandalla giriş yaptı. Tribünleri şişmen manken ile dolduran FC Seoul takımı, bazı mankenlerin cinsel amaçla kullanılan mankenlerden olduğunun ortaya çıkmasının ardından özür mesajı yayınlamak zorunda kaldı. Ancak özür yeterli olmadı ve FC Seoul, 75 bin Euro para cezasına çarptırıldı. Bu rakam, Güney Kore'de bir takıma verilen en yüksek para cezası oldu. 

STADYUM ELDEN GİDEBİLİR!

FC Seoul'un, skandaldan para cezası ile kurtulamayacağı, Seoul Belediyesi'nin de olayı soruşturmaya başladığı öğrenildi. Güney Kore'de yayınlanan Kookmin Ilbo gazetesine göre belediyenin sosyal tesislerden sorumlu bölümü, soruşturma sonrasında FC Seoul takımının, stadyumu kullanma hakkını iptal edebileceği belirtildi.

Karşılaşmada FC Seoul, konuk ettiği rakibini Gwangju'yu 1-0 yenmiş, ancak karşılaşmadan çok tribünlerde yer alan şişme mankenler konuşulmuştu.


Sözcü

Sonraki Haber