Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi gruplarında bekleyen dev gelir

Ülkemizi Devler Ligi'nde temsil edecek Galatasaray'ın gruplara kalabilmesi için 3 ön eleme turu geçmesi gerekiyor. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı elde etmesi halinde dev bir gelir bekliyor.

Son Güncelleme:

Süper Lig'de şampiyon olarak ülkemizi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil etmeye hak kazanan tek ekip olan Galatasaray, ön eleme maçları öncesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Cimbom'un gruplara kalabilmesi için 3 ön eleme turu geçmesi gerekiyor. Aslan gruplara kalması durumunda en az 25 milyon euro'luk gelir elde edecek.

Sarı-kırmızılılar gruplara kalırsa, 15,64 milyon euro'luk katılım payını almaya hak kazanacak.
Cim-Bom, katsayı gelirinde an itibarıyla 6 takımı geçmiş durumda ve gruplara kalması halinde en az 7 hisseyi cebine koyacak. Bunun karşılığı da 7 milyon 959 bin euro.

DINAMO ZAGREG VE KOPENHAG ELENİRSE...

Galatasaray, elemelerde şampiyonlar yolundan gelen ve kendisinden daha yüksek puanlı takımlardan Dinamo Zagreb ve Kopenhag'ın turnuvaya veda etmeleri halinde, her biri için birer hisse daha (1 milyon 137 bin euro) kazanabilecek.

Elemelere lig yolundan dahil olan 10 takım içinde Galatasaray'dan daha yüksek puana sahip 3 kulüp bulunuyor. Bu takımlar Olimpik Marsilya, PSV ve Braga. Lig yolundan gruplara 2 takım çıkacak ve bu 3 takım haricindeki takımların gruplara yükselmesi, Cim-Bom'a ekstra hisse kazandıracak.

DAĞITILACAK DEV GELİR

Takımlar, grup maçlarında alınacak her galibiyette 2,8 milyon, beraberlikte ise 930 bin euro kazanacak.

Son 16 turuna kalan ekipler 9,6, çeyrek final oynayanlar 10,6, yarı finale kalanlar 12,5 ve finalistler 15,5 milyon euro'luk gelire uzanacak. Şampiyon takım, bu gelirlere ilaveten 4,5 milyon euro'luk ödülün de sahibi olacak.

Kaynak: AA

Sonraki Haber