Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu'nun koltuk kapasitesini artırmak istiyor

Transfer penceresinin bitimine saatler kala flaş transferler açıklayan Galatasaray, tribün gelirlerini de artırmak için başvuruda bulunmaya hazırlanıyor. Kale arkası tribünündeki koltukları kaldırmayı planlayan Galatasaray'da hedef 62 bin 500 seyirci

Son Güncelleme:

Transferin son saatlerinde gerçekleştirdiği Falcao, Lemina, Andone ve Taylan Antalyalı transferleriyle Türk Telekom stadını tıka basa doldurmayı planlayan Galatasaray, tribün gelirlerini artırma planını da devreye soktu.
Galatasaray yönetimi, 52 bin 650 kişilik Türk Telekom Stadyumu'nun kapasitesini artırmak için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulundu. Kale arkasında bulunan tribünlerdeki koltukların kalkması ile birlikte stadın kapasitesinin 10 bin artırılması planlanıyor.

Temeli 13 Aralık 2007'de atılan ve 15 Ocak 2011 yılında Ajax karşılaşması ile hizmete giren 52 bin 650 kişilik Türk Telekom Stadyumu'nun kapasitesinin arttırılmasına yönelik planlar yapılıyor. Taraftarların stadyumlarda karşılaşmaları ayakta izleyebileceklerine dair kanunun çıkması üzerine TFF'ye başvuru yapan Galatasaray yönetimi, kale arkalarında bulunan tribünlerdeki koltukları kaldırarak kapasiteyi arttırmayı planlıyor.

Sarı-kırmızılılar, böylece stattaki seyirci sayısını 52 bin 650'den 62 bin 500'e çıkarmak istiyor.

TARAFTAR İKİYE BÖLÜNDÜ
Öte yandan bu haberle birlikte sosyal medyada taraftarlar da ikiye bölündü. Bir kesim kulübün tribün gelirlerinde artış planını mantıklı bulurken bir kesim ise sezon öncesinde satılan kombineleri alanların koltuk satın aldığını, koltukların kaldırılması halinde taraftara en az 90 dakika ayakta maç izletmenin hakkaniyetli olmayacağını savunuyor.

TFF İZİN VERİR Mİ? UEFA STANDARTLARINA UYGUN MU?
Her ne kadar bazı taraftarların daha önce Fenerbahçe'nin stat kapasitesini artırma girişiminin sonuçsuz kalmasını gerekçe göstererek TFF'nin bu talebe yanıtının negatif olacağı, ayrıca Avrupa maçlarında ayakta seyirciye izin verilmeyebileceği yönündeki iddiaları bulunsa da aslında Galatasaray yönetiminin bu girişiminin arka planında Spor Genel Müdürlüğü'nün yaptığı bir çalışma var. Son yıllarda ülkenin dört bir yanında inşa edilen modern statlarla dikkat çeken spor genel müdürlüğünün statların seyirci düzeni konusunda da yeni bir çalışma içinde olduğu biliniyor.  Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk de daha önce yaptığı açıklamada, Avrupa'nın önemli kulüpleri tarafından uygulanan, seyirci kapasitesini iki katına artırabilecek ve tribünleri daha güvenli hale getirecek olan ayakta seyirci düzeni konusunda ön çalışma yaptıklarını duyurmuştu. Buna göre kale arkalarında ayakta seyirci düzenine geçilen yerlerde kolayca açılabilen koltuklar sayesinde tribünler UEFA standartlarına uygun hale gelebilecek. Bu sisteme geçilen stat tribünler kolayca açılan koltuklar sayesinde anında oturma düzenine entegre olabiliyor.

Sonraki Haber