Galatasaray haftalar sonra kazandı

Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray ile Antalyaspor takımları karşı karşıya geldi. Galatasaray Antalyaspor'u 2-0 yenerek 7 hafta sonra galip geldi.

Son Güncelleme:

Galatasaray ile Antalyaspor takımları Türkiye Süper Ligi'nin 19. haftasında karşı karşıya geldi. Galatasaray maçı 2-0 kazanarak 7 haftalık kazanamama serisini sona erdirdi. 

Sarı-kırmızılılar müsabakadan Sofiane Feghouli ve Kerem Aktürkoğlu’nun golleri ile 2-0’lık skorla galip ayrıldı ve kötü serisini bitirdi. Aslan, Gaziantep FK maçından galip ayrıldıktan sonra oynadığı Fatih Karagümrük, Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor, Altay, Sivasspor, Başakşehir ve Adana Demirspor’a puan kaybetti.
Galatasaray Salı günü Ziraat Türkiye Kupası’nda Denizlispor ile mücadele edecek.

Galatasaray’ın Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli, Antalyaspor maçında attığı golle bu sezon sarı-kırmızılı forma ile 5. gol sevincini yaşadı. Feghouli bu gollerin 2’si ligde, 3’ünü Avrupa’da kaydetti.

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Galatasaray evinde Antalyaspor ile mücadele ederken, sarı-kırmızılıların ikinci golünü milli futbolcu Kerem Aktüroğlu kaydetti. Maçın 52. dakikasında sahneye çıkan Kerem, ceza sahası dışından yaptığı güzel vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 23 yaşındaki futbolcu bu sezonki gol sayısını da 7’e yükseltti. Başarılı futbolcu bu gollerin 4’ü Süper Lig’de, 3’ünü de Avrupa kupalarında attı. Mücadeleye 11’de başlayan Kerem Aktürkoğlu, 86. dakikada yerini Barış Alper Yılmaz'a bıraktı.

Cezalı duruma düştüler

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında sahasında Antalyaspor ile karşılaşan Galatasaray’da bu mücadele öncesinde DeAndre Yedlin, Kerem Aktürkoğlu, Victor Nelsson, Marcao ve Berkan Kutlu sarı kart ceza sınırında bulunuyordu. Sarı-kırmızılılarda Marcao 49. dakikada, Kerem de 78. dakikada gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü.

İki futbolcu ligin ikinci yarısının ilk maçı olan GZT Giresunspor müsabakasında görev alamayacak.

Önder Karaveli maçı izledi

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Önder Karaveli, Galatasaray - Antalyaspor maçını protokol tribününden takip etti.

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Galatasaray, Antalyaspor’u ağırlarken, mücadeleyi Beşiktaş Teknik Sorumlusu Önder Karaveli de takip etti. Karaveli müsabakayı protokol tribününden izledi.

Maçtan dakikalar...

5. dakikada ceza sahası dışında topu alan Mustafa Muhammed’in yerden şutunu kaleci Boffin kornere çeldi.

9. dakikada Oğulcan’ın sağ taraftan ceza sahası içine açtığı ortada Mustafa Muhammed’in kafa vuruşunu Boffin oyun alanına çıkarttı. Dönen topu alan Nelsson’un vuruşunda meşin yuvarlak Antalyaspor savunmasının müdahalesiyle kornere çıktı.

12. dakikada sağ tarafta topu alan Feghouli’nin ceza sahası içine açtığı ortada Kerem’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

34. dakikada Doğukan’ın ceza sahası içine açtığı ortada top önünde kalan Floranus’un şutunda meşin yuvarlağı İsmail Çipe iki hamlede kontrol etti.

45+1. dakikada Kerem’in sağ tarafa verdiği pasta Feghouli’nin ceza sahası içine girerek yaptığı vuruşta top ağlara gitti. 1-0

İlk yarı 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sona erdi. 

51. dakikada sağ taraftan Güray’ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası önünde topu alan Doğukan’ın şutunda meşin yuvarlak direkten oyun alanına döndü.

52. dakikada ceza sahası dışında topu alan Kerem’in yaptığı düzgün vuruşta top ağlarla buluştu. 2-0

58. dakikada Halil’in pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topu alan Feghouli’nin yerden şutunda meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

60. dakikada sol taraftan topu alan Mukairu’nun ceza sahası içinde yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı İsmail Çipe kornere çeldi.

75. dakikada Emre’nin pasında ceza sahası dışında topu alan Mustafa Muhammed’in şutunu kaleci Boffin iki hamlede kontrol etti.

İLK 11'LER

Galatasaray: İsmail, Oğulcan, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Berkan, Aytaç, Feghouli, Halil, Kerem, Mostafa

Antalyaspor: Boffin, Floranus, Naldo, Doğukan, Güray, Mukairu, Kudriashov, Fredy, Amilton, Bünyamin, Veysel

Galatasaray ligdeki son maçında Adana Demirspor'a 2-0 yenilmişti. Antalyaspor ise Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalmıştı.

4 değişiklik

Galatasaray son oynadıkları Adana Demirspor maçının 11’ine göre Antalyaspor karşısında 4 değişiklikle sahaya çıktı.

Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında Galatasaray sahasında Antalyaspor ile karşı karşıya geliyor. Sarı-kırmızılılar son oynadıkları Adana Demirspor mücadelesinin 11’ine göre Antalya karşısında 4 değişiklik yaptı. Sarı kart cezalıları Taylan Antalyalı ve Cicaldau’nun dışında Ömer Bayram ve Olimpiu Morutan’ın yerine Patrick van Aanholt, Aytaç Kara, Sofiane Feghouli ve Halil Dervişoğlu sahada yer aldı. Sahaya kaptan olarak Feghouli çıktı.

Terim’in cezası bitiyor

Galatasaray’da Fenerbahçe derbisinde 6 maç ceza alan Teknik Direktör Fatih Terim’in cezası Antalyaspor mücadelesiyle tamamlandı. Terim’in yokluğunda Antalya karşılaşmasında takımın başında Yardımcı Antrenörler Necati Ateş ile Selçuk İnan yer aldı.

Aytaç Kara ilk kez 11’de

Galatasaray’ın bu sezon başında transfer ettiği Aytaç Kara, Antalyaspor maçıyla birlikte Süper Lig’de ilk 11’de görev aldı. Kara daha önce Avrupa kupalarında oynanan müsabakalarda 11’de sahaya çıkmıştı.
Galatasaray müsabakaya; İsmail Çipe, Oğulcan Çağlayan, Victor Nelsson, Marcao, Patrick van Aanholt, Aytaç Kara, Berkan Kutlu, Sofiane Feghouli, Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu ve Mustafa Muhammed 11’i ile çıktı.

Yedeklerde ise, Fatih Öztürk, DeAndre Yedlin, Alpaslan Öztürk, Gustavo Assunçao, Ömer Bayram, Olimpiu Morutan, Işık Kaan Arslan, Atalay Babacan, Barış Alper Yılmaz ve Emre Kılınç bekledi.

Sonraki Haber