Galatasaray, futbolcular dahil kulüpteki tüm çalışanların maaşında kesintiye gitti

Galatasaray, FIFA'nın 'mücbir sebep' vurgusuna atıfta bulunularak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kulüpteki tüm çalışanların maaşında kesintiye gitti.

Son Güncelleme:

Sarı kırmızılı yönetim 'mücbir sebep' vurgusuna atıfta bulunarak kulüpteki tüm çalışanların maaşlarında kesintiye gitti. Sözcü'de yer alan habere göre; Galatasaray, konuya ilişkin bir yazı gönderdi.

İşte o yazı;

DEĞERLİ GALATASARAY ÇALIŞANLARI… 

7 Nisan 2020'de FIFA'nın pandemiyi mücbir sebep ilan ederek yayınlamış olduğu tavsiye kararları ve ardından diğer bazı spor branşları federasyonlarının yayınladığı tavsiye kararları dikkate alınarak…

– Liglerinin sonlandırılması/iptal edilmesi dolayısıyla faaliyet gösteremeyen tüm şube sporcularımızın ve şube teknik kadrolarımızın toplam sezonluk ücretleri üzerinden %30 oranında ücret indirimi yapılmasına karar verilmiştir.

– Faaliyeti ertelenen futbolcu ve teknik kadrolarımızın toplam sezonluk ücretleri üzerinden %15 oranında ücret indirimi yapılmasına karar verilmiştir.

– Bu ücret indirimi bir anda uygulanmayacak olup teknik kadro personelimizin her ay aylık maaşlarının en az yarısını alması temin edilecek ve ücret indirimi 4 ile 6 ay arasına yayılacaktır.

– Kısa Çalışma Ödeneği'ne başvurulan teknik kadro personelimiz ayrıca bu ödenekten de yararlanacaktır.

– Belirlenen ücret indirimleri sporcularımız için bu sezon içinde uygulanacak ve tamamlanacaktır. Kısa Çalışma Ödeneği'ne başvurulan amatör şube sporcularımız ayrıca bu ödenekten de yararlanacaktır.

– Çalışmaya devam eden idari personelimiz için de Kısa Çalışma Ödeneği'ne başvurulmuş olup başka bir ücret indirimi öngörülmemektedir.

Sonraki Haber