Galatasaray-Fenerbahçe: 0-0

Galatasaray ile Fenerbahçe Türk Telekom Arena'da karşı karşıya geldi. Garry Rodrigues ve Moses'tan eksik Fenerbahçe'nin karşısında eksiği bulunmayan Galatasaray mücadele etti. Falcao'nun golünün ofsayt gerekçesiyle sayılmadığı mücadelede 3 sarı kart var.

Son Güncelleme:

Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları, Süper Lig'de bu derbiyle tarihte 390. kez karşı karşıya geldi.  İki takımın da temkinli mücadelesine sahne olan derbide 3 sarı kart, bir sayılmayan gol, bir de kritik bir VAR kararı vardı.
Karşılaşmanın 50. dakikasında Falcao'nun golü ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı. Karşılaşmanın belki de tek tartışmalı pozisyonu Galatasaray'ın Lemina'nın yerde kalması sonrasında penaltı beklediği pozisyondu. Cüneyt Çakır'ın VAR incelemesi yaptığı pozisyonda incelemenin ardından pozisyon öncesinde Galatasaraylı oyuncunun elle oynadığına karar veren Cüneyt Çakır, Fenerbahçe lehine serbest vuruşu işaret etti.

GOLCÜLER ETKİSİZ KALDI
Her iki takımın en etkili gol silahları olan Falcao'nun ve Muriç'in etkisiz kaldığı mücadele daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçti. Galatasaray Ryan Babel, Nagatomo ve Lemina ile gole yaklaşırken, Fenerbahçe duran toplarla gol aradı. Fakat her iki takım da gole ulaşmayı başaramayınca mücadele 0-0 beraberlikle sonuçlandı.
Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 11'e çıkarırken, Galatasaray 9 puana yükseldi.

STAT: Türk Telekom Arena
SAAT: 20:00
GALATASARAY: Muslera, Nagatamo, Luyindama, Marcao, Mariano, Lemina, Nzonzi, Belhanda, Feghouli, Babel, Falcao
YEDEKLER: Okan, Şener, Emre Taşdemir, Ahmet Çalık, Adem Büyük, Selçuk İnan, Ryan Donk, Ömer Bayram, Jimmy Durmaz, Emre Mor 
FENERBAHÇE: Altay, Isla, Zanka, Jailson, Dirar, Gustavo, Emre, Ozan, Kruse, Tolga, Vedat
YEDEKLER: Harun Tekin, Hasan Ali Kaldırım, Tolgay Arslan, Mevlüt Erdinç, Serdar Aziz, Sadık Çiftpınar, Miha Zajc, Deniz Türüç, Alper Potuk, Adil Rami
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Tarık Ongun, Bahattin Duran, Zorbay Küçük (4. hakem), Koray Gençerler (VAR hakemi)

DIAGNE ATTI, BRUGGE KAZANDI!

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR:


Maça Fenerbahçe başladı.

2. dk: Macao'dan sıyrılan Vedat Muriç ceza sahasının sağ çaprazından içeriye orta yaptı. Fakat hakem Cüneyt Çakır Marcao'ya faul yapıldığını tespit etti.

4. dk: İkinci tehlikeli atak da Fenerbahçe'den. Ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Tolga kaleyi yokladı fakat Muslera rahat bir şekilde topu kontrol etti.

6. dk: Ryan Babel Luyindama'nın uzun pasıyla savunmanın arkasına sarktı fakat topa yetişemedi. Aut.

9. dk: Vedat Muriç kendi yarı alanından gönderilen topla Galatasaray ceza sahası içinde buluştu fakat topu iyi kontrol edemeyince top Muslera'da kaldı.

10. dk: ÇOK KRİTİK MÜDAHALE. Ryan Babel topla beraber rakip ceza sahası önüne doğru kat etti. Falcao'ya ceza sahası içerisinde bırakmaya çalıştığı ara pası Zanka'dan döndü. 

12. dk: Yuto Nagatomo Fenerbahçe ceza sahasının sağ çaprazında hareketlenen Feghouli'ye uzun bir pas gönderdi. Fakat zeminde zıplayan top Feghouli'yi aşarak auta çıktı.

13. dk: Emre'nin kullandığı serbest vuruşta Ozan Tufan topu kafayla içeri çevirdi fakat Muslera topu çeldi. Sonrasında Belhanda'nın kaybettiği topla sarı lacivertliler şut imkanı yakaladı ancak savunma çabuk toplandı ve topun kaleye gitmesine engel oldu.

16. dk: Ozan Tufan, Lemina'nın müdahalesi ile yerde kaldı ve Fenerbahçe rakip yarı alanın ortalarından bir kez daha serbest vuruş kazandı.

17. dk: Emre'nin kullandığı serbest vuruşta Luyindama topu kornere attı.

19. dk: Vedat Muriqi uzak mesafeden sol ayağıyla şutunu attı ama top yine Muslera'da kaldı.

22. dk: Babel'in Fenerbahçe ceza sahasının önünde topu aktardığı Lemina yerden çok düzgün vurdu. Altay zorlukla kornere çeldi.

25. dk: Orta sahada Luyindama'nın rakibinden sıyrılıp pasını çıkardığı Ryan Babel rakip ceza sahası sol çaprazında kendine şut şansı aradı fakat savunmanın müdahalesi sonrasında top sol kanada açıldı. Buradan yapılan orta ceza sahası içerisindeki Feghouli tarafından kontrol edildi. Fakat Feghouli için ofsayt bayrağı kalktı.

29. dk: Galatasaray'dan ardarda tehlikeli ataklar. Fenerbahçe atağı karşılarken hata yaptı. Falcao'nun kazanarak verdiği topuk pasıyla önü açık şekilde topla buluşan Lemina bekletmeden ayağının dışıyla topu köşeye gönderdi. Altay yine çok iyi uzandı ve kornere çeldi.

30. dk: Korner vuruşunda Babel iyi yükseldi. Altay'ın da kalesinden çıktığı pozisyonda Babel topa dokunamadı. Altay topu yumrukla uzaklaştırdı.

32. dk: Hakem Cüneyt Çakır Emre Belözoğlu ve Marcao'yu uyardı.

34. dk: Nagatomo kaleciyle karşı karşıya iyi dokunamadı! Galatasaray hücuma çıkmak isteyen rakibinden topu kazandı. Feghouli'nin pası Babel'den sekip Nagatomo'nun önünde kaldı fakat Japon oyuncu zor pozisyonda kaleci Altay'ı geçemedi.

41. dk: Fenerbahçe ceza sahasında gönderilen uzun topu Vedat Muriç Tolga'ya indirdi. Sol çaprazdan ayak içiyle kavisli vuruşunu yapan Tolga'nın şutu az farkla auta çıktı.

45. dk: Vedat Muriç'in ceza sahası içerisinde yerden açtığı ortada Kruse topla buluştu. Vuruşunda top auta çıktı.  

1 dk. uzatma işaret edildi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle sona erdi.

Karşılaşmada ikinci yarı Galatasaray'ın başlama vuruşuyla başladı.

İkinci yarıda Galatasaray aynı kadroyla sahada. Fenerbahçe'de ise Deniz Türüç oyunda. Isla kenara alındı. 

Isla'nın oyundan çıkmasıyla Ozan Tufan sağ beke geçti. Deniz Türüç ise sağ kanatta görev yapıyor. 

50. dk: Falcao attı. Ofsayt kararı, gol geçerli sayılmadı. Savunmadan ileri çıkan Luyindama'nın Fenerbahçe ceza sahası önüne gönderdiği topta Mariano topla buluştu. Falcao'ya sağ çapraza verdiği topta Falcao vuruşunu yaptı. Altay'ın sağından top filelerle buluştu.

53. dk: Galatasaray'da penaltı itirazları! Mariano'nun sağ çaprazdan taşıdığı topun ardından yerden yaptığı ortada Lemina topla buluşur buluşmaz Gustavo'nun önünde yerde kaldı. Cüneyt Çakır VAR'a giderek pozisyonu izlemeye karar verdi. Cüneyt Çakır VAR incelemesinin ardından elle oynamayı işaret etti. Fenerbahçe serbest vuruşu kullandı.

60. dk: Lemina oyundan çıkıyor, Ömer Bayram oyuna dahil oldu.

65. dk: Fenerbahçe Ömer Bayram'ın Emre'ye yaptığı faulün ardından uzak mesafeden serbest vuruş kullanıyor. Deniz Türüç'ün doğrudan kaleye vurduğu top barajdan döndü.

Maç bu dakikalarda orta alan mücadelesi şeklinde seyrediyor.

68. dk: Emre Mor oyuna giriyor. Çıkan oyuncu Feghouli. Galatasaray'da ikinci oyuncu değişikliği.

72. dk: Ozan Tufan ve Ömer Bayram'ın hava topu mücadelesinde Ömer yerde kaldı. Cüneyt Çakır Fenerbahçe ceza sahasının sol çaprazından serbest vuruşa işaret etti. Belhanda'nın kullandığı vuruş tek kişilik baraja çarpıp taça çıktı.

75. dk: İki Emre'nin mücadelesinden sarı kart çıktı. Emre Mor'un Emre Belözoğlu'ndan sıyrılmaya çalıştığı pozisyonda yerde kaldı. Emre Belözoğlu sarı kart gördü. 

77. dk: Falcao kafayla kurtardığı topun peşinden giderken rakip savunmanın son adımını geçişi sırasında yerde kaldı. Cüneyt Çakır pozisyonu gördüğün söyledi ve hakem atışıyla topu Fenerbahçe'ye verdi. 

79. dk: Vedat Muriç Marcao'nun kayarak müdahalesiyle yerde kaldı. Serbest vuruş Fenerbahçe'nin. Marcao sarı kart gördü. Yapılan ortayı Galatasaray savunması uzaklaştırdı.

İkinci yarıda 80. dk'ya gelindiğinde her iki takımın da bu yarıda kaleyi bulan şutu olmadı.

82. dk: Tolga'nın derinlemesine pasında Kruse ceza yayının ön çizgisinde topla buluştu. Mariano'nun arkadan gelerek çekmesi sonrası yerde kalan Kruse tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazandırdı. Sarı kart: Mariano.

85. dk: Emre'nin kullandığı serbest vuruşta top üstten dışarı gitti.

86. dk: Mariano'nun defanstan çıkarken sert çıkardığı top Tolga'ya çarptı. Tolga kısa bir sakatlık geçirdi. 

Maçın sonuna 6 dakika eklenecek.

90+2: Deniz Türüç oyundan çıkıyor. Yerine giren oyuncu Tolgay Arslan. 

90+3: Galatasaray'da Falcao oyundan çıkıyor. Adem Büyük oyunda.

90+6: Son dakikada Muslera'nın hatalı çıkışı sonucu Kruse topu aşırttı. Fakat Luyindama kaleye giden topu uzaklaştırdı.
Maç golsüz beraberlikle sona erdi.

Derbiden dikkat çeken notlar:

- Süper Lig’de sezonun maçı olarak gösterilen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde iki takımın değeri 220 milyon Euro olarak belirtildi
- Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türk Telekom Arena deplasmanına giden taraftarları uğurladı
- Fenerbahçe takımı ısınmak için sahaya çıkarken Türk Telekom Arena'da Şampiyonlar Ligi müziği çalındı
- Galatasaray'da Seri ve Andone maç kadrosunda bulunmuyor
- Derbide bir forma klasiği. Galatasaray parçalı, Fenerbahçe ise çubuklu ile sahada...
- Fenerbahçe'de Isla sağ bekte, Dirar ise son haftalarda olduğu gibi sol bekte karşılaşmaya başladı.
- Protokol tribününde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve TFF Başkanı Nihat Özdemir de yerini aldı. 
- İlk yarıda Galatasaray yüzde 55, Fenerbahçe ise yüzde 45 topla oynama oranına sahip.
- 50 bin 974 biletli taraftarın derbiyi izlediği açıklandı.


DERBİYE KADAR PUAN DURUMU


Şimdiki Ülker Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 110 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor. 

Sarı-lacivertliler, geride kalan 389 maçtan 146'sını kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 123 kez galip geldi. İki takım 120 maçta ise eşitliği bozamadı. 

Fenerbahçe'nin attığı 535 gole, Galatasaray 485 golle karşılık verdi. 

Fenerbahçe ile Galatasaray, 62. sezonu oynanan lig tarihinde 124 kez karşılaştı. 

Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, rakibine galibiyet sayısında 50-33 üstünlük kurdu. Ligdeki 41 maç da berabere sonuçlandı. 

Lig maçlarında sarı-lacivertliler 157, sarı-kırmızılılar ise 119 gol kaydetti. 

EZELİ REKABETTE HİÇ BİLMEDİKLERİNİZ!

SON 10 RESMİ DERBİ KAÇ KAÇ BİTTİ?

İki takım arasında oynanan son 10 resmi maçın 6'sı berabere tamamlandı. 

Rekabetteki son 10 karşılaşmada Fenerbahçe 3, Galatasaray 1 kez galip geldi, taraflar 6 maçta birbirlerine üstünlük sağlamayı başaramadı. 

Taraflar arasındaki son 10 derbide alınan sonuçlar şöyle: 

Tarih Stat Organizasyon Sonuç (GS-FB) 

08.03.2015 Şükrü Saracoğlu Süper Lig 0-1

25.10.2015 Şükrü Saracoğlu Süper Lig 1-1

13.04.2016 Türk Telekom Süper Lig 0-0

26.05.2016 Antalya Türkiye Kupası 1-0

20.11.2016 Ülker Süper Lig 0-2

23.04.2017 Türk Telekom Süper Lig 0-1

22.10.2017 Türk Telekom Süper Lig 0-0

17.03.2018 Ülker Süper Lig 0-0

02.11.2018 Türk Telekom Süper Lig 2-2

14.04.2019 Ülker Süper Lig 1-1

Sonraki Haber