Galatasaray'dan Ahmet Nur Çebi'ye 'kupa' cevabı: Sportmence bir yarış içerisinde şampiyonluk kazanmaya davet ediyoruz

Galatasaray'dan yapılan açıklamada, "Rakibimizi, geçmişten kupa çıkartma çabalarını bir kenara bırakarak saha içinde adil, dürüst ve sportmence bir yarış içerisinde şampiyonluk kazanmaya davet ediyoruz"

Son Güncelleme:

Galatasaray, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin açıklamalarına cevap verdi.

Galatasaray'dan yapılan açıklama şöyle;

Kulübümüzün, 1986-87 sezonu sonunda alnının akıyla şampiyon olarak kazandığı kupanın, kendi hakları olduğunu iddia ederek kulüplerine verilmesi yönünde müracaatta bulunduklarını ifade eden Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Sn. Ahmet Nur Çebi'nin açıklamaları tam anlamıyla talihsizliktir.

Söz konusu müracaatın kaynağı, her türlü kanıttan ve dayanaktan yoksun, iftira niteliğinde asılsız iddialardır. Galatasaray'ın şanlı tarihine leke sürmeye yönelik bu iftiraları içeren kitabın yazarı hakkında gerekli hukuki işlemler anında başlatılmış idi.

Rakibimizi, geçmişten kupa çıkartma çabalarını bir kenara bırakarak saha içinde adil, dürüst ve sportmence bir yarış içerisinde şampiyonluk kazanmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

NE OLMUŞTU?

Teknik direktör Mesut Bakkal'ın açıklamaları sonrasında Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) 1986-87 sezonunda şampiyon ilan edilmeleri için başvuruda bulunduklarını hatırlatan Çebi, kısa zamanda cevap beklediklerini belirterek, "Göreve geldiğimiz günden beri Türkiye Futbol Federasyonu ile ilgili yaşadıklarımızı aktarmak istiyorum. Fenerbahçe maçında VAR olayı yaşadık. Müracaatları yapmamıza rağmen sonuç elde edemedik. Hala o konuda beklentimiz var. Göztepe maçında kural hatası olduğunu belirttik. Hakemin çelişkili ifadelerinin etik kurulunda değerlendirilmesi konulu müracaatımıza cevap alamadık. Mesut Bakkal beyefendinin belirttiği gibi 1986-87 sezonunda şampiyon ilan edilmemizle ilgili müracaatımıza en kısa zamanda cevap verilmesini arzu ettiğimizi TFF'ye iletmek istiyorum." şeklinde konuştu. 

Sonraki Haber