Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: "Ali Koç iyi dinle, bu yaptıklarının hesabını senden tek tek soracağım!"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Süper Lig'in 37. haftasında oynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbisinde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Son Güncelleme:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi mücadelesinin ardından yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dursun Özbek, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Özbek, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ali Koç iyi dinle, bu yaptıklarının hesabını senden tek tek soracağım! Ali Koç senin tüm camiaları karşı karşıya getirmek için bir proje olduğunu Türkiye görecek! Son 6 ayda yapılanları hatırlayın!

"GALATASARAY ŞAMPİYON OLACAK!"

Ali Koç bu yaptıkların bana sökmez, bunu bil! Ben Galatasaray'ın başkanıyım! İyilik kazanacak, Galatasaray şampiyon olacak! Galatasaray bu şampiyonluğu önceliğe almıştır, inşallah 24 olacak! Çok değerli bir şampiyonluk!

"HERKES KAMERA KAYITLARINA BAKSIN"

Burada söylediklerimizin hepsi aklımızdan geçen, icat edilmiş şeyler değil. Hepsi kameralar var. Daha önce yapılanların hepsi basında, videolarda var. Bir tarafta stadyumun koruması için 2400 tane devlet polisi buraya memur edilmiş.

Teşekkür ediyoruz devletimize. Bu maç önemli bir maç, şampiyonluğu etkileyecek bir maç. Stadyumu korumakla görevli arkadaşlar, maç bittikten 1.5 saat sonra eşlik ediyorlar, stadyuma giriliyor, akreditasyon alanlarına giriliyor. Daha fazlasını söylemeye gerek yok. Herkes kamera kayıtlarına baksın. Orada her şey var. Dünkü olayla ilgili söylemek istediklerim bundan ibaret.

"KENDİ GÖZLERİNİZLE GÖRDÜNÜZ OLANLARI"

Polis görevlisi arkadaşlara sesleniyorum. Yahu siz bunları bilmiyor musunuz! Siz bunların farkında değil misiniz! Silahlı korumaların stadyum içinde ne işi var! Stadyum boşalmış herkes evine gitmiş. Orada sadece görevliler var. Görevlilere ne yaptıkları kameralarda yok mu! Çekilmedi mi!

Gözlerinizle gördünüz olanları. Bizim bir şey söylememize gerek bile yok aslında. Fakat, camiamızı temsilen duruşumuzu ifade etmek istiyoruz. Boş sahada yanına silahlı korumalar, 70-80 tane yancısı var.

"CAMİALARI BİRBİRİNE KIRDIRMAK İÇİN PROJE YAPIYORSUN"

Bu işin bir statüsü var. Burası Galatasaray'a ait bir yer. Belli bir süre TFF'nin yetkisi altında, takip eden insanları var federasyonun. Akreditasyon alanına giren kişiler bellidir. Ben dahi belli bir süre dahi akreditasyon alanına giremem. Bu TFF'nin görev süresi bitince orası Galatasaray'ın evidir. Sen geliyorsun, aynı haneye tecavüz eder gibi.

Tek başına da gelemiyorsun. Silahlı korumalar, 80 kişi, stadyum boşalmış, seyirci boşalmış, sahte kabadayılık değil de nedir. Niye bunu yapıyorsun? Galatasaray gibi büyük bir camiada, daha önce söyledim, sen camiaları birbirine kırdırmak için bir proje yapıyorsun.

"YAZIKLAR OLSUN YA YAZIKLAR OLSUN"

Bir şeye çok yazık; Ali Koç önemli bir ailenin ferdi. İyi bir eğitim almış birisi. Ailesinin gücü belli. Bu gücün arkasında, böyle bir işe tevessül etmek, böyle bir işe girişmek, insanları birbirine düşürmek, bunun hesabını kim verebilir ya!

Yarın böyle bir olay vuku bulduğu zaman, durumdan vazife çıkarmak isteyenler olmayacak mı? Bu gerginliği yaratıyorsun, sadece bu seviyede mi kalır! Bu durumdan vazife çıkarmak isteyenler olursa bunun hesabını kim verecek! Yazıklar olsun ya yazıklar olsun!

"İYİ Kİ ORADA DEĞİLDİM"

Türkiye'nin huzurunu düşünen adam bunları yapar mı? Başka bir amacın varsa, proje dememin sebebi o, en kolay manipüle edilecek durum bu sportif camiaları birbirine düşürmek. Şimdi seçimde belki de bunu bir kahramanlık hikayesi olarak anlatacaksın. 'Silahlı adamlarımla gittim, sahaya da çıktım' diye anlatacak, dinleyeceğiz.

İyi ki orada değildim. Ne olacak benim de korumalarım var. Bunlar karşı karşıya gelecek. Al sana bir sürü olay. Boş stadyumda kabadayılık yapmak kolay. Eğer birazcık yüreğin varsa mekanın sahibi oradayken bunu yapman lazım."

Sonraki Haber