Galatasaray 6. viteste! Maç fazlasıyla liderliğe yükseldi

Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray sahasında karşılaştığı Başakşehir'i 2-0 yenerek ligde üst üste 6. galibiyetini aldı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Son Güncelleme:

Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray sahasında Başakşehir'i konuk etti. Rams Park'ta oynanan mücadeleye etkili başlayan taraf ev sahibi ekip oldu.

Sarı-kırmızılılar baskılı oyununun neticesinde 25. dakikada golü buldu. Barış Alper Yılmaz yaptığı baskının sonrasında kaptığı topla Volkan Babacan'ı mağlup ederek skoru 1-0'a getirdi.

Bu golden 5 dakika sonra Galatasaray bir gol daha buldu. Barış Alper Yılmaz'ın şutunda kaleci Volkan Babacan'dan seken topa düzgün bir vuruş yapan Dries Mertens farkı 2'ye çıkardı ve ilk yarı 2-0'lık skorla tamamlandı.

Galatasaray'da karşılaşmanın ilk yarısında sakatlık geçiren milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu oyuna devam edemeyerek yerini Wilfried Zaha'ya bıraktı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Başakşehir golü buldu. Turuncu-lacivertlilerin 66. dakikada Kaan Ayhan'ın kendi kalesine attığı golle bulduğu gol VAR'dan gelen uyarı sonrasında ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Karşılaşmanın kalan bölümünde başka bir gol olmadı ve Galatasaray sahadan 2-0 galip ayrılan taraf oldu.

Ligde üst üste 6. galibiyetini alan Galatasaray puanını 66 yaptı ve maç fazlasıyla Fenerbahçe'yi geçerek liderliğe yükseldi. 2 maçlık galibiyet serisi sona eren Başakşehir ise 33 puanla 8. basamakta kaldı.

Galatasaray ligin 26. haftasında deplasmanda Ankaragücü ile mücadele edecek, Başakşehir ise Kayserispor'u konuk edecek.

Sonraki Haber