Fırtına'ya Koreli çilingir: Hyun-seok Hong Trabzonspor'da ne yapar?

Trabzonspor'un Belçika'nın Gent ekibinden kadrosuna kattığı Güney Koreli futbolcu Hyun-seok Hong, bordo mavili ekipte katkı sağlayabilir mi? Haberglobalcomtr'den Ekrem Şabo, Koreli futbolcunun olumlu ve olumsuz yönleriyle birlikte oyun içindeki olası etkilerini ele aldı.

Son Güncelleme:

Trabzonspor, bir transferi daha nihayete erdirdi. Gent'in 25 yaşındaki Güney Korelisi Hyun-seok Hong takribi 4 milyon euroluk bedelle bu sezon Bordo Mavili formayı giyecek.

HONG NASIL BİR OYUNCU?

Son yıllarda yükselen Güney Kore futbolunun dikkat çeken isimlerinden birisi olan Hong, 25 yaşına gelmiş olmasına rağmen hâlâ kendisinden beklenilen performansı tam olarak yakalamış değil.

2022 yılında Belçika ekibi Gent'e imza atan Hong, 8 ve 10 numara pozisyonlarında forma giyebiliyor.

10 numaraya meyyal bir oyun anlayışı olan Koreli; dinamizmi, inatçılığı, top tekniği, ara pasları ve dribbling yetileriyle sivriliyor.

Hong, bir solukta aklımıza gelen alışılagelmiş 10 numaralardan birisi kesinlikle değil. Oyun içi katılımı aktif olan ve bunu 90 dakikaya rahatlıkla yayabilen bir isim. Dinamizm yönüyle Szymanski'ye benzer bir profil denilebilir.

TRABZONSPOR'DA NEYİ DEĞİŞTİRİR?

Sezon başından bu yana Ruzemberok, Rapid Wien ve Sivasspor'la toplamda 5 karşılaşmaya çıkan Trabzonspor'un oyun içindeki en temel probleminin Abdullah Avcı'nın oyun anlayışıyla paralel olduğunu kabul etmekle birlikte, orta saha alternatifleri arasında yer alan Okay Yokuşlu, Ozan Tufan ve Lundstram'ın sağlayamayacağı topu ivedi bir biçimde 3. bölgeye taşıma özelliği Hong'un alametifarikalarından.

Hong, Fırtına'da kara bulutlu dönem sona ermez ve Abdullah Avcı ile yollar ayrılırsa bile, Trabzonspor'un bir sonraki hocası için önemli bir koz olacaktır.

Sonraki Haber