FIFA Başkanı Gianni Infantino'dan Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya kınama

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınadı.

Son Güncelleme:

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı sosyal medya hesabı üzerinden kınadı.

İtalyan asıllı İsviçreli spor adamı paylaşımında, "Futbolda saha içinde ya da saha dışında şiddete kesinlikle yer yoktur. Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan Türkiye Süper Lig maçı sonrasında yaşananlar kesinlikle kabul edilemez ve ne sporda ne de toplumda yeri yoktur.

Hakemler olmadan futbol olmaz. Hakemler, oyuncular, taraftarlar ve teknik ekibin oyundan keyif alabilmeleri için güvende olmaları gerekiyor. İlgili makamları bunun bu şekilde uygulanmasını ve bu görevlilere her düzeyde saygı duyulmasını sağlamaları için çağrıda bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

BAŞHEKİMDEN HALİL UMUT MELER'İN SON DURUMU HAKKINDA AÇIKLAMA

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler'in sağlık durumuna ilişkin hastane başhekimi açıklamalarda bulundu.

Başhekimin açıklamaları şöyle:

"Sol gözündeki kanama azalmaya başladı. Oradaki kırık iyileşecektir. Sabah da beyin kontrolünü yaptık. Beyinde hasar yok. Kalıcı bir hasar kalmayacak gözünde. Bugün sadece olayın stresi ile sabah tansiyonu yükseldi. Onu kontrol altına aldık. Bugün de misafirimiz olacak, büyük ihtimalle yarın sabah taburculuğunu planlıyoruz."

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber