Fenerbahçe'nin yüzü deplasmanda gülüyor!

Deplasmanda son 4 maçını kazanan ve 7 maçtır kaybetmeyen Fenerbahçe, dış saha performansıyla öne çıkıyor. İsmail Kartal öncesi 10 maçta 14 puan alan sarı-lacivertliler, Kartal'la 6 maçta buna ulaştı. Aynı zamanda Fenerbahçe, 7 ay sonra bir deplasman maçında kalesini gole kapattı.

Son Güncelleme:

Süper Lig'de son haftalarda gösterdiği performansla yükselişe geçen Fenerbahçe, özellikle dış sahadaki başarılı grafiğiyle dikkati çekiyor.

Sarı-lacivertliler, zorlu Kayserispor deplasmanında aldığı farklı galibiyetle hem genel hem de dış sahadaki çıkışını sürdürdü.

Ligde ilk 9 deplasmanda 13 puan alan Fenerbahçe, konuk olduğu son 7 maçta (4 galibiyet, 3 beraberlik) ise mağlubiyet yüzü görmeyerek 15 puan topladı.

SON 4 DEPLASMANDA KAYIP YOK

Teknik direktör İsmail Kartal'ın öğrencileri rakip taraftalar önünde çıktığı 4 maçta 12 puan aldı. Sarı-lacivertliler, son 4 deplasmanda Giresunspor, Kasımpaşa, Alanyaspor ve Kayserispor karşısında fire vermedi.

Fenerbahçe, İsmail Kartal'dan önce deplasmanda çıktığı 10 maçta 4 kez kazanabilmiş ve 14 puan alabilmişti. Sarı-lacivertliler, Kartal yönetiminde bu galibiyet ve puana sadece 6 maçta ulaştı.

GOLE DE YANSIDI

Fenerbahçe, son iki dış saha maçında rakip fileleri tam 9 kez havalandırarak önemli bir hücum istatistiğine de imza attı.

Önceki 11 maçta 19 gol atan sarı-lacivertliler, sadece 2 maçta bu rakamın yarısına yaklaşarak hücum performansıyla göz doldurdu. Fenerbahçe, Alanyaspor'un filelerine 5, Kayserispor'un ağlarına ise 4 gol bıraktı.

DEPLASMANDA 7 AY SONRA...

Fenerbahçe, deplasmanda 7 ay sonra kalesini gole kapatmayı başardı. Kayserisporlu futbolculara gol sevinci yaşatmayan Fenerbahçe, ligde gol yemeden tamamladığı bir dış saha maçını son olarak 29 Ağustos'taki Altay karşısında İzmir'de oynamıştı.

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de tam 13 maç sonra rakip taraftarlar önünde kalesinde gol yemeden karşılaşmayı tamamladı.

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber