Fenerbahçe'de işleri kırmızı bozdu...

Fenerbahçe, Dinamo Kiev, Konyaspor ve Giresunspor maçlarının ardından Trabzon’da da on kişi kaldı ve kaybetti. Bu sezon resmi maçlarda 4 yenilgi almışsınız, hepsinde de maçı 10 kişi bitirmişsiniz. Kanarya maçları 11 kişi tamamlayabilirse sorun yok ama kırmızı kart işleri bozuyor. Dün de öyle oldu...

Son Güncelleme:

Başa baş giden maçta Crespo’nun kırmızı kartı maçın kırılma anıydı. Fenerbahçe’nin sezon başından beri en dinamik oyuncusu olan Portekizli futbolcu, kendisinden beklenmeyecek acemilikte kartlar gördü. Açıkçası Jesus da Crespo’yu oyundan almayarak bile bile lades dedi. Zaten maçtan sonra Crespo ve Batshuayi’yi oyundan almayı düşündüğünü ama tam o dakikada kırmızı kartın geldiğini hoca ifade etse de geç kaldı bir kere.

Fenerbahçe’nin agresif bir oyun tarzı var. Bu da doğal olarak bazen oyuncuların fazla kart görmesine neden oluyor. Keskin sirke küpüne zarar misali. Trabzon gibi agresif ve darbeli oynayan bir takıma karşı aynı sertlikte olmak zorundasınız ama işte bu da zaman zaman size hata yaptırıyor.

BEKLENTİLERİN UZAĞINDA...

Rakiplerine göre çok iyi bir hazırlık dönemi geçiren ve oynadığı tüm maçları, zorlu rakipler önünde farklı skorlarla kazanan Fenerbahçe, Trabzon’da beklentilerin uzağında kaldı. King’in direkten dönen topu dışında maçı isabetli şut atamadan tamamlamak alıştığımız Fenerbahçe’nin gösterebileceği bir performans değildi ama oldu. Fenerbahçe dün belki de sezonun en kötü hücum performansını sergiledi.

Arao-Crespo ve İrfan’lı orta saha hücum geçişlerini sağlayamadı. Trabzonspor’da Avcı’nın Hamsik’i yedek oturtup tek ön libero olarak Siopis’i kullanması, Abdülkadir-Bakasetas ikilisinden oluşan orta alanın Fenerbahçe’ye göre daha hücum gücü yüksek olmasını sağladı. Fenerbahçe eksik kaldıktan sonra da oyun tamamen koptu. Altay’ın müthiş kurtarışları olmasa maç daha da farklı bitebilirdi.

FENERBAHÇE'NİN ÇÖZÜM BULMASI ŞART

Fenerbahçe’nin üçlü savunmasına iyi çalışan Trabzonspor, sürekli defans arkası koşuları zorladı ve Maxi Gomez’le de kilidi açtı. Fenerbahçe’nin bu savunma anlayışı bazen ciddi bir zaafa dönüşebiliyor. Son maçlarda bu hatalar tekrarlamaya başladı. Fenerbahçe’nin buna bir çözüm bulması şart. Enner Valencia’nın kenarda oluşu da eleştirilebilir. Batshuayi hocasının verdiği şansı dün hiç iyi kullanamadı.

Üst üste alınan ikinci yenilgi önemli bir uyarı olmuştur. Ancak Fenerbahçe’nin geçen sezon Trabzon’da yaşadığı yenilginin ardından düştüğü bocalamaya düşmemesi şart. Jesus’a ve takıma olan inanç fazlasıyla var. Lig çok uzun bir maraton. Trabzon deplasmanında kaybetmek dünyanın sonu değil. Fenerbahçe eski ayarlarına dönerek yoluna devam edecektir.

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber