This browser does not support the video element.

Fenerbahçe'nin Max Kruse transferi 16 yıl sonra bir ilk!

Fenerbahçe uzun süredir flört halinde olduğu Alman yıldız Max Kruse'yi renklerine bağladığını bir video ile duyurdu. Kruse'nin transferi Fenerbahçe tarihinde 16 yıl sonra bir ilk

Son Güncelleme:

Geçen yıl taraftarını oynanan futbol ve lig derecesiyle tatmin etmeyen Fenerbahçe yeni sezona tüm mali sıkıntılara rağmen şampiyonluk parolasıyla hazırlanıyor. Bir çok yıldız isimle sözleşme imzalamak için Comolli aracılığıyla yoğun bir mesai harcayan Fenerbahçe, uzun bir zamandır sözleşme detaylarıyla ilgili pazarlıklarını sürdürdüğü Alman milli forvet Max Kruse'yi transfer etti.

Alman forvet ile 3 yıllık resmi sözleşmeyi imzalamak için gün sayan Kanarya, transferi sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ile duyurdu. 1.5 milyon Euro imza parası ile kendini Sarı Lacivertli formaya bağlayan sözleşmeye imza atacak olan Max Kruse, yıllık ise 2.5 milyon Euro ücret ile oynayacak.

Alman yıldızın da kendi instagram hesabından bir video ile yanıt verdiği bu paylaşım sosyal medyada Fenerbahçeli taraftarlar arasında büyük bir heyecan yarattı. 19:05'te Fenerbahçe resmi sosyal medya hesaplarından alev videosuyla açıklanacağı duyurulan transfer, yaklaşık 48 dakika sonra açıklandı.



16 YIL SONRA İLK ALMAN
Max Kruse transferi aynı zamanda Fenerbahçe için 16 yıl sonra bir ilki de ifade ediyor. Fenerbahçe Max Kruse transferiyle 16 yıl sonra ilk kez bir Alman futbolcuyu transfer etmiş oldu. Fenerbahçe'nin en son transfer ettiği Alman futbolcu 2003 yılında ttansfer edilen Robert Enke olmuştu.

250 MAÇTA 74 GOL 68 ASİST!
Werder Bremen ile bu yıl biten sözleşmesini yenilemeyen 31 yaşındaki Max Kruse, futbol kariyerine 1998 yılında Reinbek altyapısında başladı. Buradan 7 yılını geçireceği Vier altyapısına geçen Kruse, Bundesliga macerasına ise 2007 yılında Werder Bremen ile başladı. St Pauli, Freiburg, Borrusia M. Gladbach, Wolfsburg gibi Bundesliga kulüplerinde futbol oynayan Kruse, en yüksek bonservis ücretine ise Wolfsburg'a transferinde 12 milyon Euro ile ulaştı. 14'ü Alman A Milli Takımı ile olmak üzere 38 kez Alman milli takımı formasını terleten Max Kruse, bu karşılaşmalarda 12 gol atma başarısını gösterdi.
Kulüp kariyerinde ise Bundesliga'da toplam 250 karşılaşmaya çıkan Kruse, bu karşılaşmalarda 74 gol 68 asistlik performans sergileyerek çarpıcı bir kariyeri geride bıraktı.
Bundesliga'da en iyi performansına Werder Bremen'de ulaşan Kruse Werder ile çıktığı 94 karşılaşmada 35 gol attı, 31 asist gerçekleştirdi. 
 

Sonraki Haber