Fenerbahçe işi ilk yarıda bitirdi

Süper Lig'in 39. haftasında Fenerbahçe, sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 3-1 mağlup ederek zirveyi takibini sürdürdü.

Son Güncelleme:

Fenerbahçe, Ülker Stadyumu'nda Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u konuk etti.

Sarı-lacivertliler sahadan 3-1 galip ayrılırken, üç puanı getiren golleri 6. dakikada penaltıdan Sosa, 12. dakikada Valencia ve 14. dakikada Pelkas kaydetti. Erzurumspor'un tek golü ise 81. dakikada Özgür'den geldi.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 76'ya yükselterek lider Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde 2. sıradaki yerini korudu. Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise 37 puanla 19. sırada kaldı.

Süper Lig'in 40. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise haftayı BAY geçecek.

İLK YARIDAN DAKİKALAR

1' Hakem Mete Kalkavan'ın ilk düdüğüyle karşılaşma Erzurumsporlu oyuncuların santra vuruşuyla başladı.

1' Fenerbahçe'de Mert Hakan'ın savunma arkasına attığı pasa hareketlenen Valencia, karşı karşıya pozisyonda Szumski'yi geçemedi. Pozisyonun devamında Valencia bir şut daha çekti, top Gökhan'dan sekti. Yapılan VAR incelemesi sonrasında topa elle müdahale tespit edildi ve Fenerbahçe penaltı kazandı.

6' Fenerbahçe'de Sosa penaltı vuruşu gole çevirdi: 1-0

12' Fenerbahçe'de İrfan Can'ın savunma arasına attığı pasta Valencia topu kontrol ettikten sonra ceza sahasına girdi ve kaleciyi çalımlayarak sağ çaprazdan topu boş kaleye yuvarladı: 2-0

14' Fenerbahçe'de İrfan Can'ın pasıyla topla buluşan Valencia ceza sahasına girdi ve topu penaltı noktasındaki Pelkas'a gönderdi. Yunan orta saha oyuncusu topu klas bir vuruşla ağlara gönderdi: 3-0

39' Fenerbahçe'de Pelkas'ın ceza sahası dışından çektiği şutta Erzurumspor savunmasından seken top kornere çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

46' Karşılaşmanın ikinci yarısı Fenerbahçeli oyuncuların santra vuruşuyla başladı.

50' Erzurumspor'da Rashani, Valencia'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.

81' Erzurumspor, Özgür'ün golüyle farkı 2'ye indirdi: 3-1

82' Erzurumspor'da Butko'nun sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği ortasında Oltan topa kafayı vurdu, top direğin dibinden auta çıktı.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Sonraki Haber