Fenerbahçe için yeni macera: Konferans Ligi

Ligde umduğunu bulamayan, UEFA Avrupa Ligi'nden elenen Fenerbahçe'nin gözü Konferans Ligi'nde. Fenerbahçe'nin mücadele edeceği Slavia Prag son yıllarda kendi ligini domine etmiş durumda.

Son Güncelleme:

Ligde şampiyonluk umutlarını yitiren, Türkiye Kupası’na da erken havlu atan Fenerbahçe, tarihinde ilk kez Konferans Ligi’nde mücadele edecek. UEFA tarafından bu sezon hayata geçirilen organizasyon, sarı-lacivertli camianın da tarihinde yeni bir deneyim olacak.

Son 16 play-off turunda Çekya liginin lideri Slavia Prag’la perşembe ilk maçta Kadıköy’de karşılaşacak sarı-lacivertliler, UEFA’da 4. farklı organizasyonda sahaya çıkmaya hazırlanıyor. Sarı-lacivertliler tarihinde iki farklı isim altında oynanan UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi ile Şampiyonlar Ligi ve Şampiyon Kulüpler Kupası’nın yanı sıra Kupa Galipleri Kupası’nda da mücadele etti.

Avrupa arenasında toplam 221 maça çıkan 81 galibiyet, 46 beraberlik, 94 yenilgi alan Fenerbahçe, Avrupa serüvenindeki yeni macerasını Çekya ekibi karşısında yaşayacak.

ÇEK LİGİNE DAMGA VURUYOR

Sarı-lacivertlilerin rakibi kendi liginde şampiyonluklara son yıllarda ambargo koyuyor.
Son 3 sezonun şampiyonu bu sezonun da lideri Slavia, geçen sezon Avrupa Liginde ise çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

SLAVİA’YLA İLK KEZ

Fenerbahçe, Slavia Prag’la tarihinde ilk kez resmi bir maça çıkacak. Daha önce Fenerbahçe, Çek takımlarından Bohemians Prag, Sparta Prag, Sigma Olomouc ve Victoria Plzen’le karşılaştı. Bu maçlarda sarı-lacivertliler 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Ayrıca Fenerbahçe, Çekya ekiplerine karşı oynadığı son 4 maçı da kaybetmedi.

İSMAİL KARTAL’IN İLK HEYECANI

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, teknik direktör olarak ilk kez bir Avrupa sınavına çıkacak.
Yardımcı antrenörlük döneminde Bariç, Löw, Aykut Kocaman ve Ersun Yanal’la Avrupa sınavları veren Kartal, 26 yıllık kariyerindeki ilki Slavia Prag karşısında yaşayacak. İsmail Kartal’ın Çek takımlarına karşı da kötü bir anısı bulunuyor.

Fenerbahçe tarihinin en ağır yenilgilerinden biri olan Sigma maçında İsmail Kartal, sarı-lacivertli oyuncu olarak sahada yer alıyordu. Kartal’ın 41. dakikada kırmızı kart gördüğü maçta Fenerbahçe Sigma’ya deplasmanda 7-1 yenilerek tarihi bir yenilgi yaşamıştı.

KADIKÖY’DE KÖTÜ PERFORMANS

Fenerbahçe’nin son yıllarda düşen Kadıköy performansı Avrupa kupalarına da yansıdı.
Sarı-lacivertliler Ülker Stadı’ndaki son 3 Avrupa sınavında da taraftarına galibiyet sevinci veremedi.

SLAVİA PRAG DEPLASMANDA KAYIP

Fenerbahçe’nin rakibi Slavia Prag ise deplasmanda iyi bir performans sergileyemiyor. Çek ekibi, Avrupa kupalarındaki son deplasman galibiyetini 6 maç önce aldı. Geçen sezon Avrupa Ligi’nde son 16 turunda Rangers’i İskoçya’da 2-0 yenen Slavia Prag, sonraki 6 maçında 4 yenilgi, 2 beraberlik aldı. Bu sezon Avrupa kupalarında deplasmandaki 5 maçta 4 yenilgi, 1 beraberlik elde eden Slavia, Kadıköy’e bu kötü istatistikle gelecek.

Kaynak: Web Özel

Sonraki Haber