Fenerbahçe Galatasaray derbisinde Kadıköy'de penaltı tartışması

Marcao ve Vedat Muriç'in Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin 18. dakikasında ceza sahası içerisindeki mücadelesinde Muriç'in yerde kalması sonrası penaltı pozisyonu tartışıldı

Son Güncelleme:

Kadıköy'de oynana Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin 18. dakikasında Vedat Muriç'in yerde kaldığı penaltı pozisyonu iki takım taraftarları arasında tartışmaya neden oldu.

Galatasaray tarafı Marcao'nun topa müdahale ettiğini, bu nedenle pozisyonun penaltı olmadığını savunurken Fenerbahçe tarafı Halil Umut Meler'in topa müdahalenin ardından Marcao'nun müdahalede bulunmadığı ayağıyla Vedat Muriç'e pozisyonun devamındaki müdahalesine penaltı kararı verdiğini öne sürdü. Halil Umut Meler, VAR'a pozisyonu izlemeye çağrılmazken veya gitmezken karşılaşmanın VAR hakemi olan Abdülkadir Bitigen'in pozisyonu incelediği ve hakem Halil Umut Meler ile kulaklıkla değerlendirdiği dikkat çekti.

ERMAN TOROĞLU: POZİSYON PENALTI

Erman Toroğlu, pozisyonu değerlendirerek "Net penaltı. Galatasaray'da penaltıyı yapan futbolcu (Marcao), Fenerbahçe'de Serdar bunlar stoper olarak son derece tehlikeli stoperler. Çünkü ne yapacakları belli değil. Çok iyi işler yapıyorlar, öyle bir iş yapıyorlar ki bütün yaptıkları işi bir darbede yıkıyorlar. Aynen öyle oldu." ifadelerini kullandı.

AHMET ERCANLAR: NET PENALTI

Ahmet Ercanlar ise pozisyona ilişkin değerlendirmesinde, "Pozisyonda Marcao Vedat Muriç'e topa müdahale ederek geliyor ama sağ ayağıyla da Vedat Muriç'in aşil tendomuna net bir şekilde müdahale ediyor. Pozisyon tartışmasız bir penaltı bana göre" dedi.

SELÇUK DERELİ: MARCAO TOPA DOKUNUYOR AMA KONTROLLÜ OLMAK ZORUNDA

Eski hakem Selçuk Dereli de pozisyonun penaltı olduğu düşüncesinde. Dereli, "Marcao topa dokunuyor önce ama kontrollü olmak zorunda. Diğer ayağıyla müdahale yaparım diye bir şey yok. Karar doğru" dedi.

Sonraki Haber