Fenerbahçe'de yeni başkan vekili Erol Bilecik oldu

Fenerbahçe'de Semih Özsoy'un istifası sonrasında yeni başkan vekili Erol Bilecik oldu.

Son Güncelleme:

Kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüzün başkan vekili, yönetim kurulu üyemiz Sayın Erol Bilecik olmuştur. Kendisine kulübümüz için ortaya koyacağı değerli çalışmalarda başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.

Sarı-lacivertli kulüpte başkan vekili Semih Özsoy, 12 Ağustos'ta görevinden istifa etmişti.

EROL BİLECİK KİMDİR?

1962 yılında Antakya’da doğan Erol Bilecik, ilk, orta ve lise öğrenimini yine Antakya’da tamamladı. 1987’de İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olarak Türkiye’nin ilk bilgisayar mühendisleri arasında yer aldı.

1989 yılında İndeks Bilgisayar A.Ş.’yi kuran Erol Bilecik, firmanın genel müdürlük görevini de üstlendi. Türkiye genelinde bilgisayar firmalarına, ihtiyaç duydukları teknoloji ürünlerinin tedarik merkezi olma amacıyla faaliyet gösteren İndeks Bilgisayar A.Ş. 200’den fazla dünya markasının ürünlerini 8.000’den fazla iş ortağı kanalıyla Türkiye’deki bireysel ve kurumsal tüketicilerle buluşturuyor.

Erol Bilecik, tarih itibarıyla Index Grup bünyesindeki İndeks Bilgisayar A.Ş., Despec A.Ş., Datagate A.Ş., Artım A.Ş., Neteks A.Ş, Teklos A.Ş. ve Homend A.Ş.’nin CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktadır.

Erol Bilecik yönetiminde, Index Grup şirketlerinden İndeks Bilgisayar 2004 yılında, Datagate Bilgisayar 2006 yılında, Despec Bilgisayar ise 2010 yılında BIST’te halka açılmışlardır. Erol Bilecik, Grup Şirketleri vasıtasıyla sektöre ve ülkemize beş kez yabancı stratejik ortak ve sermaye girişi gerçekleşmesine katkıda bulunmuştur.

Bilecik 2002-2005 yılları arasında, Türk bilgisayar sektöründeki en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olan TÜBİSAD’ın (Türkiye Bilişim Sanayicileri ve İşadamları Derneği) ve 2010-2014 dönemleri arasında İTÜ Mezunlar Derneği’nin Başkanlığını yapmıştır. Halen birçok sivil toplum örgütünün yönetimlerinde yer almaktadır. 5 Haziran 2018 itibariyle Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi olmuştur.

Erol Bilecik, eğitim alanına verdiği destek ve yaptığı katkılar dolayısıyla 15 Temmuz 2010 tarihinde TBMM Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilmiştir.

20 Şubat 2019 tarihinde yapılan Genel Kurul ile birlikte, 12 Ocak 2017 yılından beri sürdürdüğü TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini tamamlamıştır.

Evli ve 2 çocuk babasıdır

Kaynak: AA

Sonraki Haber