Fenerbahçe'de neler oluyor?

Takım sporlarının en büyük kupasından, iç sahada alınan şok yenilgilere. Fenerbahçe basketbol takımının kısa süredeki büyük düşüşü şaşkınlıkla izleniyor... Alpaslan Akkuş yazdı

Son Güncelleme:

Fenerbahçe'de basketbol Sırp koç Jelko Obradoviç'in gelişiyle başka bir boyuta taşındı. Tarihteki ilk final four'u, ilk final ve 2017 yılında İstanbul'daki şampiyonluk izledi... 

Fenerbahçe, 2018'de yine finalde Real Madrid'e kaybetti, geçen yıl da yarı final oynadı... 

Ancak bu yüksek çizgi bu yıl Nando de Colo ve Derrick Williams gibi sansasyonel transferlere rağmen beklenmeyen bir düşüş yaşadı.

Sezona şaşırtıcı mağlubiyetlerle başlayan Fenerbahçe Beko, Euroleague'de 15 maçtan sadece 5'ini kazanabildi... 

Cumhurbaşkanlığı Kupasında Anadolu Efes mağlubiyeti, ligde alınan mağlubiyetler, Euroleague'de alışılmadık iç saha yenilgileri taraftarı hayal kırıklığına uğrattı.

Çünkü beklenti çok büyüktü. Sonuçlarsa beklentinin çok uzağında kaldı.

Özellikle mücadele gücünün düşüklüğü soru işaretleri yarattı.

Obradoviç'in sözleşmesi de bir başka tartışma konusu oldu. 

Sözleşme bu sene bitiyor, taraftar uzatılmasını istiyor.

Ancak bu konuda yönetim de hoca da sessiz.

Son Zenit mağlubiyetinden sonra Obradoviç'in sözleri "onsuz olmaz" diyenler için korkutucuydu. Soru almadan kısa konuştu.  

"Biraz düşünüp karar almamız gerekiyor, umarım beni anlamışsınızdır" dedi…

Anladılar ama anlamak istemezlerdi. Bu veda sinyali sezon başından bu yana zaten sarı yanan alarm ışığını kırmızıya çevirdi…

Peki Fenerbahçe'de sorun ne? 

Kaliniç, Vesely, Datome gibi kilit oyuncuların uzun süren sakatlıkları, Lauvergne'in formsuzluğu, Nando de Colo ve Williams'ın setlere uyum sağlayamaması görünen sorunlar... 

Kostas Sloukas ve de Colo'nun topu henüz paylaşamaması da öyle.

Arka plana dair konuşulanların başında yönetimle Obradoviç'in bütçe konusunda anlaşamaması başı çekiyor. 

Sırp koç bir takımla görüşürken kendi ücretinden önce bütçeyi soruyor. Çünkü hedefleri olmayan yerde çalışmayı asla kabul etmiyor.

Şubenin küçültüleceğine dair iddialar tam da burada başlıyor.

Koçla yönetim arasında meblağ açısından uçurum olduğu söyleniyor…

Peki herkes "Obradoviç'in kalması için ne gerekiyorsa yapılsın" diyor mu? Hayır. 

Çünkü taraftar da "basketbol zarar ediyor, para futbolda kullanılsın" diyenlerle basketbolun kulübü uzun süre ayakta tuttuğunu söyleyenler olarak ikiye ayrılıyor.

Ataşehir'i yük görenlerin sayısı da az değil. Basket takımına dünyanın en güzel takımı diyenlerse zor zamanlarda lokomotif olan basketbolun şimdi yok sayılmasına tahammül edemiyor.

Fenerbahçe yönetimi aslında pahalı transferlerle bu sene şubenin arkasında durduğunu gösterdi. Ancak sezon içerisindeki sessizlik, hocayla sözleşmenin yenilenmemesi, yöneticilerin amatör şubelerin yükünden dem vurması kafaları karıştırdı.  

Yönetimden asıl beklenti bu konudaki belirsizliği kaldırması. Şubenin geleceğine bakışla ilgili net bilgi vermesi. Gerisi o açıklamaya göre tartışılacak.

Takım formsuz, hoca üzgün, yönetim sessiz. Fenerbahçeli basketbolseverleri Ataşehir'deki sis perdesi aralanana kadar huzursuz günler bekliyor.   

Sonraki Haber