Felipe Melo önderliğindeki Fluminense Dünya Kulüpler Kupası'nda finalde

2023 FIFA Dünya Kulüpler Kupası yarı final karşılaşmasında Fluminense, Al Ahly'yi 2-0 yenerek adını finale yazdıran ilk takım oldu.

Son Güncelleme:

Suudi Arabistan'ın başkenti Cidde'de düzenlenen 2023 FIFA Dünya Kulüpler Kupası yarı final maçında Brezilya temsilcisi Fluminense ile Mısır ekibi Al Ahly kozlarını paylaştı.

FIFA'ya bağlı 6 konfederasyonun şampiyonları ile ev sahibi kontenjanından son lig şampiyonunun mücadele ettiği organizasyonun ilk yarı final müsabakasında Fluminense ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan maçta rakibini ikinci devre bulduğu gollerle 2-0 yenerek adını finale yazdıran ilk takım oldu.

Fluminense'ye galibiyeti getiren golleri 71. dakikada Jhon Arias ve 90. dakikada John Kennedy kaydetti.

Bu sonuçla Brezilya temsilcisi Fluminense, 2023 FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda finale yükselmeyi başardı.

Bir dönem ülkemizde Galatasaray forması da giyen ve önemli başarılar elde eden 40 yaşındaki Felipe Melo ilk 11'de başladığı karşılaşmada 76 dakika sahada kaldı.

Fluminense'nin finaldeki rakibi, Japonya ekibi Urawa Red Diamonds ile İngiltere'nin Manchester City takımı arasında yarın TSİ 21.00'de oynanacak maçın ardından belli olacak.

Güney Amerika kıtasının en büyük kupası olan Copa Libertadores'i kazanarak kupaya katılım hakkı elde eden Fluminense Brezilya Ligi'nde ise geçen sezon istediği sonuçları elde edemedi.

38 karşılaşmada 16 galibiyet, 8 beraberlik ve 14 yenilgi alan Fluminse topladığı 56 puanla ligi 7. sırada tamamladı.

Fluminense'nin teknik direktörlüğünü aynı zamanda Brezilya Milli Takımını da çalıştıran Fernando Diniz yapıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber