Fatih Demirkol'dan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için flaş yorum: "Maça gelememişler"

RAMS Park'ta ezeli rakibi Fenerbahçe'ye 1-0 kaybeden Galatasaray'ın derbi performansı da tartışma konusu oldu. Derbiyi değerlendiren Haber Global Spor Yorumcusu Fatih Demirkol, Galatasaray için "Maça gelememişler, partiye geçmişler" dedi.

Son Güncelleme:

Ezeli rakibi Fenerbahçe'ye kendi evi Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'ta 1-0 kaybederek şampiyonluk şansının son haftaya oynayacağı Konyaspor deplasmanına bırakan Galatasaray'ın derbiyi kaybetmesi kadar maçtaki performansı da eleştiri konusu oldu. Derbi maçını ve şampiyonluğun son haftaya yansımasını değerlendiren Haber Global Spor Yorumcusu Fatih Demirkol, Galatasaray'ın büyük bir konsantrasyon eksikliğiyle sahada olduğunu belirterek, "Koşu mesafeleri olarak 10 kişi kalmış Fenerbahçe, Galatasaray'dan sadece 3 kilometre daha az koşmuş görünüyor. Yani eksi bir kişiyle, 10 kişiyle bile neredeyse Galatasaray kadar koşmuşlar. Icardi 7 kilometre kadar koşmuş, normalde kaleciler bu kadar mesafe kat ederler. Bu bir şey gösteriyor, Galatasaraylı futbolcular takım olarak söylüyorum maça gelememişler. Onlar doğrudan partiye geçmişler, kafalarında maç sonunu düşünmüşler, odaklanmışlar. 'Nasıl olsa biz 1 puanı alırız ve kutlama yaparız' kafasıyla sahaya gelmişler. Bu çok net görünüyor. Sonradan oyuna girenler dahil hiçbir şekilde Fenerbahçe ile mücadele edemediler. Fenerbahçe tam tersi başarıyla bu süreci çok iyi yönetip, müthiş bir konsantrasyonla ve maç boyu devam eden büyük bir inançla sahadaydı. Karşılığını da aldılar. 1-0'dı ama daha fazla da olabilirdi" diye konuştu.

"KONYASPOR-GALATASARAY ÇOK ZOR MAÇ"

Şampiyonluk yarışına ilişkin de konuşan Demirkol, iki takımın da tebrik edilmesi gerektiğini vurguladı. Şampiyon olamayan takımın en az olan kadar başarılı olduğunu da belirten Fatih Demirkol, "Şampiyon Fenerbahçe olursa bileğinin hakkıyla şampiyon oldu, eğer olamazsa helal olsun deyip alkışlamak lazım. Kesinlikle büyük bir başarıdan söz ediyoruz. Fenerbahçe 16 puanlı haftalar önce ligden düşmesi kesinleşmiş olan İstanbulspor ile kendi evinde karşı karşıya gelecek. Dolayısıyla bu maçtan galibiyetle ayrılması konusunda maç öncesindeki tahminler büyük büyük oranda Fenerbahçe favori. Taraftarının da desteğiyle son maçını da kazanıp sezonu 99 puanla bitirmek ve Galatasaray'ın da puan kaybetmesini beklemek istiyor Fenerbahçe. Galatasaray ise Konyaspor ile karşılaşacak. Konyaspor şu anda 41 puanda. Ligden düşme konumundaki takımlar arasındaki müthiş yarışın içinde. Tam anlamıyla kurtulabilmiş durumda değil. 1 puan alsa yetiyor. Ama bunun dışında geriye dönük iki takım arasındaki son 3 maça baktığımızda Konyaspor evinde Galatasaray'ı bir 4-3, bir 2-1, bir de 2-0 yenmiş. Yani son 3 sezondur Konya'dan galibiyetle ayrılamıyor. Çok zor bir maç. Özellikle Konyaspor'un düşme hattında olması, can havliyle saldıracak olması çok çok önemli" açıklamasında bulundu.

Maç sonu yaşanan olaylara da değinen Demirkol, "Futbol adına söyleyecek bir şey yok ama sokaklar çok gergin. Bir sürü olay oldu. Bıçaklanma hadiseleri, darplar var. Bunların bir an önce bitmesi lazım" yorumunu yaptı.

Manisa FK'dan videolu gönderme Del Piero'yla konuştuğunu anlayan Kenan Yıldız şaşkına döndü Galatasaray Divan Kurulu'nda elektrikler kesildi Nihat Kahveci'den hakem Halil Umut Meler'e penaltı isyanı Trabzonspor-Beşiktaş maçına damga vuran Uğurcan'a Nihat Kahveci'den çarpıcı övgü Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Konya'da zor bir maç bizi bekliyor