F1 Hollanda'da pol pozisyon Verstappen'in

Formula 1’de sezona verilen bir aylık yaz arası bugün Hollanda’nın Zandvoort pistinde yapılan sıralama turlarıyla sona erdi. 

Son Güncelleme:

Sezonun 14’üncü yarış haftası olan Hollanda Grand Prix’sinde sıralama turlarının en hızlı ismi olan Red Bull pilotu Max Verstappen yarın yapılacak yarışa pol pozisyonundan başlamaya hak kazandı. 

İlk seansta sürpriz yok

Belçikada sıralama turlarının ilk seansı yağmur nedeniyle ıslak pistte yapıldı. Seansı son beş sırada tamamlayan AlphaTauri pilotu Liam Lawson, Haas pilotu Kevin Magnussen, Alpine pilotu Esteban Ocon ve Alfa Romeo pilotları Guanyu Zhou, Valtteri Bottas ikilisi elendi. 

İkinci seansta Hamilton’dan kötü performans

Sıralama turlarının ikinci seansında en hızlı 13’üncü turu atan Mercedes pilotu Lewis Hamilton sıralama turlarına erken veda etti. Seanstaki diğer sürpriz ise takım arkadaşı Fernando Alonso dördüncü olurken 11’inci sırada kalarak elenen Aston Martin pilotu Lance Stroll’den geldi. Seansta elenen diğer isimlerse Haas pilotu Nico Hulkenberg, Alpine pilotu Pierre Gasly ve AlphaTauri pilotu Yuki Tsunoda oldu.

İki kırmızı bayrak kararının çıktığı son seansta pol pozisyonunu Max Verstappen kazandı

Sıralama turlarının son seansında Williams pilotu Logan Sargeant ve Ferrari pilotu Charles Leclerc’in yaptığı kazalar nedeniyle iki kez kırmızı bayrak çıktı. Bu nedenle normalden daha uzun süren son seansta 1:10.567’lik tur derecesiyle günün en hızlı ismi olan Max Verstappen bu sezonki 9’uncu pol pozisyonunu kazandı. Verstappen’i McLaren pilotu Lando Norris takip etti ve yarın yapılacak yarışa ön çizgiden başlamaya hak kazandı. Seansı üçüncü sırada bitiren George Russell, Hamilton’un son seansa kalamadığı günde Mercedes’te hasar azalttı. Günün en iyi performansını gösteren isim ise günü dördüncü sırada tamamlayan Williams pilotu Alexander Albon oldu. Aston Martin’in İspanyol pilotu Fernando Alonso ise sıralama turlarını 5’inci sırada tamamlayarak iyi bir sonuç elde etti. 

Formula 1 heyecanı yarın saat 16:00’da yapılacak yarışla devam edecek. 72 tur sürecek yarış S Sport Plus’tan canlı yayınlanacak.

- Pilotlar sıralaması

1. Max Verstappen 314 puan

2. Sergio Perez 189 puan

3. Fernando Alonso 149 puan

4. Lewis Hamilton 148 puan

5. Charles Leclerc 99 puan

- Takımlar sıralaması

1. Red Bull 403 puan

2. Mercedes 247 puan

3. Aston Martin 196 puan

4. Ferrari 191 puan

5. McLaren 103 puan

Kaynak: Ajans Bizim

Sonraki Haber