Everton, Haaland'ı denemiş ama beğenmemiş

Bundesliga ekibi Borussia Dortmund'da sergilediği performansla futbol piyasasının en önemli isimlerinden biri haline gelen Erling Haaland'ın, birkaç yıl önce Premier Lig ekibi Everton'da denendiği ancak beğenilmediği ortaya çıktı.

Son Güncelleme:

Bundesliga ekibi Borussia Dortmund'da harikalar yaratan Erling Haaland için flaş bir gerçek ortaya çıktı.

Norveçli golcünün, Molde'ye transferinden önce Everton tarafından denendiği ancak beğenilmediği öğrenildi.

Everton'da 2012 ile 2016 yılları arasında transferden sorumlu yöneticilik görevini üstlenen Ian Atkins, o dönem kulübün scout'u olan Brian King'in Haaland'ı denemeye soktuğunu ancak antrenör ekibi tarafından yetersiz görüldüğü gerekçesiyle oyuncunun transferinden vazgeçildiğini açıkladı.

Ian Atkins, Haaland'ın denemesini şu ifadelerle anlattı;

"Everton'da scout Bran King, bu çocuk için gerçekten heyecanlıydı. Haaland'ı çok izlemiş ve ona yüksek bir puan vermişti. Kulübün başına geçti ve antrenörlerin izlemesi için Haaland'ı Everton Akademesi'nde 4 günlük bir denemeye soktu. 4 günlüğüne geldi ve akademi, onun yeterince iyi olmadığına kanaat getirdi. Brian King aynı fikirde değildi. Haaland'ın gerçek bir yetenek olduğunu düşünüyordu. Elden kaçmıştı."

EVERTON DENEMESİ SONRASI MOLDE'YLE UÇUŞA GEÇTİ

Everton denemesinin ardından o zamanki teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer ve yöneticiler tarafından Molde'ye kabul edilen Haaland, 50 maçta 20 gol attı ve 8 milyon Euro karşılığında Salzburg'a transfer oldu.

Avusturya ekibinde 1 yıl kalan Norveçli golcü, 27 maçta 29 gol - 7 asistlik performans sergilemiş ardından sözleşmesindeki fesih bedeli olan 20 milyon Euro Borussia Dortmund tarafından ödenerek transfer edilmişti.

Dortmund formasıyla çıktığı 43 maçta 43 gol - 10 asistlik performans sergileyen Haaland'ın 75 milyon Euro'luk serbest kalma bedeli mevcut, ancak bu opsiyon 2022 yazından itibaren geçerli olacak. Bu sezonun sonunda Haaland'ı transfer etmek isteyen kulüpler, Dortmund'a bu bedelin çok daha fazlasını teklif etmek zorunda.

Sporx

Sonraki Haber