Eski Trabzonsporlu futbolcunun adı büyük bir skandala karıştı!

Süper Lig'de Trabzonspor ve Başakşehir formalarını da giyen Portekizli futbolcu Edgar Ie'nin adı büyük bir skandalla birlikte anılıyor.

Son Güncelleme:

Türkiye'de Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor ve Başakşehir formalarını giyen Edgar Ie'yle ilgili skandal bir iddia gündemi sarstı.

Romanya'da küme düşmeme mücadelesi veren Dinamo Bükreş'e şubat ayında transfer olan Edgar Ie'nin 5 maç yerine ikiz kardeşi Edelino'yu oynattığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Ülkede soruşturma başlatılırken Dinamo, takımdaki oyuncunun Edgar Ie değil Edelino olduklarını açıkladı. Edelino sadece Portekizce konuşabiliyor.

Türkiye'nin yanı sıra İspanya, Fransa, Hollanda gibi ülkelerde de oynamasına rağmen Edgar Ie diye transfer ettikleri oyuncunun İngilizce bilmemesi ve sadece Portekizce konuşabilmesinden şüphelenen Rumen gazeteci Daniel Sendre olayı ortaya çıkartan isim oldu.

"HABER DOĞRU İNANAMIYORUM"

Dinamo Bükreş'in eski başkanlarından Florin Prunea, "Gerçeküstü gibi görünüyor. Haber doğru inanamıyorum, kimse inkar etmedi. İkiz bir kadeşi olduğunu öğrendim" diye konuştu.

Rumen gazeteci Emanuel Rosu, futbolcunun Edgar Ie olduğunu kanıtlaması için göstermesi istenen belgeleri vermeyi reddettiğini açıkladı.

Peki bu skandal olay resmen kanıtlanırsa ne olacak. Dinamo Bükreş, bilmeden de olsa lisanslı olmayan başka bir futbolcuyu oynattığı 5 maç için 8 puan kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacak.

"ALDATILDIKLARINI İSPATLARLARSA CEZA ALMAYABİLİRLER"

Romanya Futbol Federasyonu'ndan bir yetkili böyle bir örneğin daha önce yaşanmadığını belirterek "DNA testi istenir ve karar verilir. Dinamo bu konuda bilgi sahibi değilse savunmaları istenecektir. Ancak bu 5 maçtan puanlarının silinmesi ihtimalini göz ardı etmemeliler. Aldatıldıklarını ispatlarlarsa ceza almayabilirler." yorumunda bulundu.

Edgar Ie, 1 Mayıs 1994'te doğdu. Barcelona formasını da giydi. Dinamo Bükreş'ten önce ve Barcelona'dan ayrıldıktan sonra Villarreal B, Belenenses, Lille, Nantes, Trabzonspor, Feyenoord ve Başakşehir takımlarının formalarını giydi.

Kardeşi Edelinho'nun ise Sporting Lizbon takımında antrenman yaptığı biliniyor. Genelde Portekiz'de forma giydikten sonra en son Polonya'daki Tluchowia Tluchow takımına transfer olmuştu.

Sonraki Haber