Erol Bulut: "Fenerbahçe'nin B Planı Yok"

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörlerinden Erol Bulut, sarı-lacivertlilerin durumunu ve Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendirdi. Deneyimli teknik adam Fenerbahçe'nin oyun planının rakipler tarafından çözüldüğünü söyledi.

Son Güncelleme:

2020-21 sezonunda Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü yapan Erol Bulut, sarı-lacivertli ekibin Süper Lig'deki durumu ve kariyer planları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Son olarak Gaziantep'i çalıştıran deneyimli teknik adam Fenerbahçe'nin durumunu değerlendirdi. Sarı-lacivertlilerin performans anlamında geriye gittiğini belirten Bulut, "Fenerbahçe'nin oyununda bir düşüş var. Fenerbahçe tempolu futbolla iyi maçlar oynadı ama rakip takımlar analiz ediyor ve sizi çözüyor. Sizin bir B planınız olmalı. B planınız olmadığında sıkıntılar yaşıyorsunuz.

Demek ki B ve C planınız olması gerekiyor. Fenerbahçe'nin oldukça geniş bir kadrosu var. Her maçta farklı ilk 11'ler sahaya sürülüyor. Bu avantaj mı dezavantaj mı iyi belirlemek gerekiyor" şeklinde konuştu.

"VALENCIA'YI FENERBAHÇE'YE BİZ GETİRDİK"

Fenerbahçe'de bu sezon başarılı bir performans sergileyerek 31 gol kaydeden Enner Valencia hakkında da değerlendirmelerde bulunan 48 yaşındaki teknik adam, Süper Lig'de en beğendiği ismin Ekvadorlu oyuncu olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Süper Lig'de bu sezon en beğendiğim isimleri sayarsam, Fenerbahçe'den Valencia diyebilirim. Valencia'yı Fenerbahçe’ye getiren biziz. Benim dönemimde çok istedim. Üç senedir Fenerbahçe'de oynuyor ve 60'a yakın gol attı. İyi futbolcular da eleştirilebilir. Kaçırdığı penaltılar ve pozisyonlar oldu. Valencia birkaç mevkide oynayabilecek kapasitede. Oyunun her alanında olan bir isim.

Dar alanda oynayabilen, geniş alan yakaladığında tehlikeli olan bir isim. Kanatta, forvette oynatabiliyorsunuz. Çift forvette, forvet arkasında oynatabiliyorsunuz. Bizim dönemimizde de o pozisyonlarda oynattık. Valencia bu sezon ligde 27 gol atmış. Fenerbahçe'nin gollerinin 3'te 1'ini atan kişi. Valencia'nın yanında 1-2 tane daha gol atabilen futbolcu olsaydı, Fenerbahçe daha farklı konumda bulunabilirdi."

"YENİ SEZONA HAZIRLANIYORUM"

Gaziantep FK'dan ayrıldıktan sonra ailesine vakit ayırdığını belirten Erol Bulut, "Süper Lig'den teklifler aldım. Gelen 1-2 teklif oldu ama bu sezon yeni bir görev almayacağımı söylemiştim. Kendimi yeni sezona hazırlıyorum. Evde, yurt içinde ya da yurt dışında maçlar izliyorum.

Bir hafta önce Fransa'daydım. Orada 4 gün maç izledim. Önümüzdeki hafta Hollanda, Almanya ve Belçika'da olacağım. Maçları izleyerek hem futbolcu portföyümü geliştiriyorum hem de bağlantılar kuruyorum.  Önemli olan yurt içi ya da yurt dışında hangi takımda çalışacağım. Ona göre planlarımı yapacağım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Sonraki Haber