"Eğer finalde oğlumu oynatmazsan bunun bedelini çok ağır ödeyebilirsin Bay Ancelotti!"

Bu sözler Real Madrid'in kalecisi Andriy Lunin'in annesine ait. 21 Mayıs'ta El Mundo'da Alberto Rojas imzasıyla yayınlanan bu röportaj çok fazla gündem olmadı. Ancak şimdi çok konuşuluyor.

Son Güncelleme:

Nedeni ise Şampiyonlar Ligi final günü yaklaşırken kaleyi kimin koruyacağının halen belli olmaması. Lunin mi, Courtois mı sorusunu herkesin kafasını kurcalıyorsa da en çok Ancelotti'nin kafası karışık.

Influenza B'ye yakalandığı için 3 gün peş peşe antrenman yapamayan Lunin'in diğer oyunculara hastalık bulaştırmaması için takımdan ayrı bir uçakla Londra'ya götürüleceğinin açıklanmasıyla gerginlik daha da arttı.

Courtois'nın sezonun büyük bölümünde sakat olması, yerine getirilen Kepa'nın bekleneni verememesi, sezon başında takımdan ayrılmayı ciddi ciddi düşünen Lunin için dönüm noktası olmuştu. Ukraynalı kaleci Real Madrid kalesinde harikalar yarattı ama sonra bir şey oldu. Courtois iyileşti. Sonra yine sakatlandı. Bir ay sonra tekrar iyileşti. Lunin'in huzursuzlanması çok normaldi. Courtois dünya çapında bir kaleciydi ancak maç eksiği vardı.

Ancelotti, Şampiyonlar Ligi'nde Lunin'le devam etti, ancak ligde şampiyonluk gelince rotasyona başladı ve Courtois oynamaya başladı. Hem de ne oynama. Az maç oynasa da hiçbirinde gol yemedi. Ancak Lunin'in talihsizliği Villarreal maçında yediği 4 gol oldu. Bu maçın ardından şüpheler arttı, dedikodular başladı. Peşinden de hastalandı.

Real Madrid taraftarı artık Dortmund karşısında finalde Courtois'nın oynayacağın düşünmeye başladı. Gerçekçi olalım, Courtois kaledeyken güven veriyor. Ancak finali hak eden ismin Lunin olduğu da başka bir gerçek.

Lunin finalde oynatılmazsa bunu hazmetmesini beklemek zor. Bunu hazmetmeyecek başkaları da var. Krasnograd'daki annesi Svitlana mesela. "İlk 11'de Lunin olmalı Bay Ancelotti! Eğer onu finalde kaleye koymazsanız bunun bedelini çok ağır ödeyebilirsiniz"" diyen annesi ve ona katılan ilk antrenörü Ivan Marko gibi.

Bu sözler Real Madrid'de endişe yarattı. Bu bir tehditti! Altı boştu belki ama bir tehditti. Annesi bu sözleri söylerken Lunin sözleşmesini 2029'a kadar uzatacak sözleşmeyi inceliyordu. Şimdiyse görüşmelerin ertelendiği konuşuluyor.

Lunin artık kalmak istiyor ama Şampiyonlar Ligi finalinde de oynamak istiyor. Öyle ki grip olmasına rağmen Valdebebas'a gidemese de evde ve evinin bahçesinde antrenman yaparken görüntülendi.

Iker Casilla 'Lunin oynamalı' diyor. Bakalım Ancelotti ne diyecek!

Sonraki Haber