Duran toplarda Avrupa'nın en iyisi Hakan Çalhanoğlu!

İtalya Serie A'da Inter formasıyla harikalar yaratan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, Lecce maçında yaptığı asistle Avrupa'nın en büyük 5 liginde duran toplarda en çok asist yapan isim oldu.

Son Güncelleme:

Inter formasıyla harikalar yaratan Hakan Çalhanoğlu, Lecce maçında 24. asistini yaptı.

Avrupa'nın en büyük 5 liginde Hakan Çalhanoğlu, Kimmich ve Parejo'yla birlikte duran toplarda en çok asist yapan isim olarak zirvede yer aldı.

İtalya Serie A'da oyun durduğunda Inter taraftarları heyecanlanıyor, rakipler tir tir titriyor. Bunun nedeni Hakan Çalhanoğlu. Neredeyse hemen hemen sahaya çıktığı her maçta bu böyle oluyor.

Serie A'da Inter formasıyla şu ana kadar 17 maçın 17'sinde de forma giyen Çalhanoğlu sadece iyi bir orta saha oyuncusu değil, savunmanın önünde de boy gösteriyor, kimi zaman stopere evriliyor. Top kazanılınca orta sahayı yönetme görevine geçiş yapıyor. Oyun durduğunda ise durdurulamaz bir silah oluyor.

Avrupa'da Hakan Çalhanoğlu ayarında çok fazla futbolcu yok. Duran toplardan gelen asist sayısında Hakan'a ayak uydurabilen sadece iki futbolcu var: Joshua Kimmich ve Dani Parejo.

Lecce karşısında Bisseck'in kafayla attığı golde asisti yapan isim olan Çalhanoğlu, Serie A'ya geldiğinden bu yana duran toplarda tam 24 asist yaptı. Avrupa'nın beş büyük ligi dikkate alındığında bu Kimmich ve Parejo ile aynı. Önce Milan'la sonra Inter'le duran top asistlerine devam eden Hakan, takım arkadaşlarına çok iyi besliyor. Bologna maçında da Acerbi'ye benzer bir gol attırmıştı.

Özellikle Inter sol taraftan duran top kullanıyorsa Hakan Çalhanoğlu topun başına geçiyor ve atışı çoğunlukla bir asist olarak değer kazanıyor. Duran toplardan asist sayısının 24 olduğuna bakmayın. Aslında bu sayı çok daha fazla olabilirdi. Asistin asisti istatistikleri de oldukça yüksek.

Milli futbolcumuz Serie A'da Milan formasıyla 22 gol 34 asistlik bir performans göstermişti. Inter formasıyla ise şu ana kadar 17 gol 22 asistlik bir performansı var.

Hakan Çalhanoğlu, Inter'in Serie A şampiyonluğu yolunda Inzaghi'nin elinde büyük bir silah olmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber