Dünyaca ünlü eski futbolcu Clarence Seedorf Müslüman oldu

Dünyaca ünlü Hollandalı eski futbolcu Clarence Seedorf, İslam dinini seçerek Müslüman olduğunu açıkladı.

Son Güncelleme:

İslam dinini seçerek Müslüman olan ünlü isimler arasına bir dönem dünyanın en büyük kulüplerinde forma giyen Hollandalı eski futbolcu Clerance Seedorf da dahil oldu.

Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük yapmaya başlayan Surinam asıllı Hollandalı futbol adamı, sosyal medya hesabından partneri Sophia Makramati ile el ele tutuştuğu bir fotoğraf paylaşarak, "İslam'ı seçmemi kutlayan herkese teşekkür ediyorum. Müslüman kardeşlerimin arasına ve özellikle İslam'ın anlamını bana daha derinlemesine öğreten sevgili Sophia'ma katılmaktan dolayı çok memnun ve mutluyum." ifadelerini kullandı.

ADINI DEĞİŞTİRMEYECEK

Ailesinin verdiği ismi kullanmaya devam edeceğini ve ismini değiştirmeyeceğini söyleyen Seedorf, "Dünyadaki herkese sevgilerimi gönderiyorum." sözleriyle paylaşımını noktaladı.

CLERANCE SEEDORF'UN KARİYERİ

Futbolculuk kariyerinde Ajax, Sampdoria, Real Madrid, Inter, Milan ve Botafogo gibi önemli takımların formasını terleten Seedorf, 2014 yılında aktif futbolculuk kariyerini noktalamış ve aynı yıl için Milan'da teknik direktörlük kariyerine başlamıştı. İtalyan ekibindeki kariyeri 1 sezon süren 45 yaşındaki Hollandalı futbol adamı sonrasında Shenzhen FC, Deportivo La Coruna ve son olarak Kamerun Milli Takımı'nı çalıştırdı.

Futbolculuk döneminde merkez orta sahada görev yapan kulüp düzeyinde 867 maça çıkmış, 128 gol - 124 asist üretmişti. Hollanda Milli Takımı formasını da 87 kez terleten Seedorf, 11 gol - 6 asist'lik performans ortaya koymuştu.

Clerance Seedorf, UEFA Şampiyonlar Ligi'ni üç farklı takımla kazanan tek oyuncu ünvanını halâ elinde bulunduruyor.

Kaynak: Haber Global TV

Sonraki Haber