Danimarka'nın Aarhus takımından sanal tribün uygulaması

Danimarka Süper Ligi ekiplerinden Aarhus, 28 Mayıs'ta sahasında oynayacağı Randers maçında dünyadaki ilk sanal tribün projesine imza atacak.

Son Güncelleme:

Haber Global - Dış Haberler

Koronavirüs sonrasında futbolda yeni bir dönem başlıyor... Futbol severler sık sık boş tribünlerle karşılaşacak. Ancak taraftar desteği her takım için çok önemli, hele bir de oldukça ateşli taraftarlara sahip takımlar için...

Danimarka'nın Aarhus takımı da oldukça ateşli bir taraftara sahip. Kulüp bu sıcak destekten mahrum kalmamak için yeni bir proje geliştirdi: Sanal Tribün!

Danimarka Süper Ligi'nde 3. sırada bulunan kulüp, 28 Mayıs'ta sahasında oynayacağı Randers maçında dünyadaki ilk sanal tribün projesine imza atacak. Bunun için statta büyük monitörler kuruldu. Amaç futbolcuların evlerinde olan taraftarların desteğini hissedebilmesi.

Öyle ki kulüp resmi sitesinden ilk maça bilet bile satmaya başladı. Taraftarlar normal bir stadyumdan bilet alır gibi oturacakları yerleri de seçebiliyor.

Sanal tribün gerçeğinin yerini tutar mı bilinmez, ama kulüp projeyi "Sağlıklı bir mesafede, ama yine de kalbe ve futbola yakın" sloganıyla tanımlıyor...

Sonraki Haber