Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan futbolda yabancı sınırı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlin dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, futbolda tartışılan 'yabancı sınırı' konusundaki soruyu da yanıtladı.

Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Milli Takım'ın Hollanda maçının ardından Berlin'den dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, "Önümüzdeki sezon yabancı kontenjanı kalkıyor ve ilk 11'de 11 yabancı oynayacak. 11 yabancı oynayacak. 8'de 11'e çıktı. Bizim futbolcularımız dünyaca ünlü kulüplerle oynayabiliyor. Şimdi de şampiyonada elde edilen başarıdan sonra yine futbolcularımız dünyaca ünlü kulüplerin radarına gitti. Yani yerli futbolculara kulüplerimizin daha çok yer vermeleri konuşuluyor. Siz bu konuda nasıl bir tavsiyede bulunursunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bence yerli futbolcularımızın önünü açmak lazım. Ben çok fazla yabancının olmasını milli futbolumuz için doğru bulmuyorum. Yoksa futbolcu nasıl yetişecek? Yoksa kulüplerimizin altyapılarından, Başakşehir Akademi gibi, Mesut Özil’in kuracağı akademi gibi yerlerden yetişecek olan 10 yaşın üstü çocuklarımız için bu kapı açık olmaz. Buna fırsat vermemek lazım. Yani belli bir sayı özellikle piyasa oluşturma bakımından isabetli olabilir. Çok sayı da piyasayı öldürür. Buna fırsat vermeden kapıyı açmakta fayda var."

Sonraki Haber