Cumhurbaşkanı Erdoğan Fenerbahçe Divan Kurulu'nda!

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'na katılan, kongre üyeliğinde 25 yılını tamamlayarak yüksek divan kurulu üyesi olma hakkı kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açıklamalarda bulundu

Son Güncelleme:

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde Yüksek Divan Kurulu Toplantısı bugün saat 12.30'da başladı…

Fenerbahçe Kulübü'nde 25 yıllık kongre üyeliğini tamamlayarak Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Üyesi olma hakkı kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, plaketini almak üzere Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'ne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük ve Fenerbahçe yönetim kurulu kapıda karşıladı.

Tüm yöneticilerin ve Başkan Ali Koç'un hazır bulunacağı toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan için hazırlanan özel klibin yayınlanacağı ve rozet töreni için ciddi bir hazırlık yapıldığı öğrenildi. Bugün yapılacak Divan Kurulu toplantısına Fenerbahçe'nin hayatta olan başkanları Aziz Yıldırım, Ali Şen ve Tahsin Kaya da davet edildi. Toplantıda, Yüksek Divan Kurulu gündemindeki diğer konuları da ele alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Ne dışarıdan gelen ne de içimizden çıkan düşmanlar kulübümüzü ülkemize hizmet yolundan asla döndürememiştir. Takım tutmak aslında tam manasıyla bir gönül işidir. İnsan çıkarı için pek çok şey yapabilir, görüntüsünü, işini, siyasi görüşünü değiştirebilir, ama asla yapamayacağı şeylerden biri takım değiştirmektir. Fenerbahçe sevdası bizim gönlümüzde çocukluk ve ilk gençlik yıllarımızda düştü. Siyasi çalışmalarımızın yoğunluğu nedeniyle ara vermek durumunda kaldık. Rahmetli babam bu yola devam etmeme müsade etmedi, okumamı özellikle istedi. Sahanın içinde olmasak da futbolla, Fenerbahçe'yle irtibatımız hep devam etti. Belediye Başkanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı sürecimde bütün kulüplere eşit olmaya çalıştık. Hizmet ve icraat noktasında herkesin yanında olduk. Fenerbahçe'nin gönül dünyamızda yeri hiç değişmedi. Atalarımızın dediği gibi, gönül ferman dinlemiyor!

Bugün biz de kongre üyeliğimizde 25'inci yılımızı doldurarak, Yüksek Divan Kurulu Üyesi olma hakkı kazandık. Türkiye'de en çok üyesi olan kulüp Fenerbahçe... On binlerce üyesi olan bir kulüpte de, bizim için burada olmak ayrı bir bahtiyarlık. Çeyrek asırdan fazladır kıdemli üyelerden oluşan bu güzide kulübe yaptıkları katkılardan ötürü özellikle tebrik ediyorum. Biz de her türlü desteği verecek, her türlü katkıyı vereceğiz. 

Spor ecdadımızın en büyük parçalarından biriydi. Anadolu ve Trakya pek çok konu gibi sporun da merkeziydi. Hem tarihi hem coğrafi olarak ülkemizin spor olarak çok daha ileri bir seviyede olması gerekiyor, bu konuda üzgünüz. Neden daha ileri bir seviyede olmayalım? Her ne kadar göğsümüzü kabartan başarılarımız olsa da hak ettiğimiz yerde olmadığımız düşünüyorum. Yüzlerce madalyanın dağıtıldığı uluslararası organizasyonlardan bir iki madalya ile dönemeyiz. 

Altyapı sporcu yetiştirme faaliyetleri son 17 yılda gerçekleşmiştir. Ülkemizin tamamında 1575 spor tesisi vardı, 2126 tane daha ekledik. Sayısını 12'den 57'ye yükselttiğimiz atletimiz tesisleri, sayısını 905'e çıkardığımız kapalı spor salonlarımız var. Altyapı eksikleri sebebiyle ihtiyaçlara karşılık vermeyen statlarımızı yenileme çalışmalarımıza ağırlık verdik. Fenerbahçe Stadyumu bu değişimin hem ilk hem de en modern değişimi yapanlardan biridir. 278 bin olan lisanlı sporcu sayımız bugün 9 milyon 741 bine ulaşmıştır. Faal sporcu sayımız da 206 binden 4 milyon 875 bine çıkmıştır. Spor kulüplerimizin sayısı ise 6 binden 17 bine yükselmiştir. 

Az önce Başkan konuşmasında yeşil sahalardan bahsederken aklıma geldi, biz toprakta oynuyorduk. Bir yuvarlandığın zaman zımpara gibi bütün deriler kalkıyordu. Buralardan artık yeşil sahalara geldik. Bu yeşil sahalar şimdi beğenilmez hale geldi. Fenerbahçemizin, Galatasaray'ın, Beşiktaş'ın, Trabzonspor'un öyle. Diğer şehirlerimizin de öyle. Nerelerden nerelere geldik. Bir de artık neticeye koşmamız lazım.

Bir diğer alan okullardır. Kenan Evren Lisesi... Artık vasıflı sporcularımızı herhalde yetiştireceğiz. Ana sınıftan başlayıp üniversiteye kadar yeteneklerini keşfedip geliştirecek bir sistemi kurmalıyız o yüzden spor okullarını kurduk. Çalışmalar takdire şayandır ama yeterli değildir. 

Özellikle kızlarımızın bu noktadaki başarıları Fenerbahçe'de farklı bir yerde, bunu artırmak için de çalışmalarımı çoğaltmamız lazım. Madalyalar kolektiften daha çok bireyselde. Güçlü bir basket takımımız var bunu sürdürmeliyiz. 

Bugün artık spor sadece insan zihni ve bedenini geliştiren bir etkinlik olarak görülmüyor. Kolektivizm siyasette de çok önemli. Bireysellik başarıya götürmez, aksine yokluğa götürür. Takımlarımızın ve sporumuzun başarısı ülke hanemize yazılıyor. Kulüplerimizden bunu ülke hizmeti olarak da düşünmelerini istiyoruz. Fenerbahçe sadece bir spor kulübü olarak kurulmamış, aynı zamanda istiklal ve istikbaline hizmet etmek için vücut bulmuş bir kulüptür. 

SURİYE MESAJI: KÖTÜ KOMŞU İNSANI EV SAHİBİ YAPARMIŞ

Son günlerde sınırlarımızda tarihi gelişmeler yaşanıyor. PKK/YPG saldırılarını önlemek için çalışmalarımız sürüyor. Güvenli bölge oluşturmak için yoğun çaba harcıyoruz. Rusya ile yaptığımız anlaşmayla da 340 km genişlikte 30 km derinlikte bir alanı teröristlerden arındırıyoruz. Rusya ile ortak devriye yaparak, bize verilen sözlerin yerine getirilip getirilmediğini gözlerimizle göreceğiz. Süre, 1 hafta. Sözler tutulmazsa temizliği biz yapacağız. Biz bu teröristlerle aynı masaya asla oturmayız. Sen Amerika'sın seninle masaya oturup konuşalım. Yardımcısı Pence ve Pompeo'yu bize gönderdiler, oturduk konuştuk anlaştık. Temizlediklerine dair bize yazılı metin gönderdiler ama ne yazık ki temizleyemediler. Şimdi Rusya ile anlaştık, bitti bitti, bitmedi kontrolü biz alıp temizliği biz yapacağız. Bölgede tek bir damla dahi masum kanı dökülsün istemiyoruz. Türkiye yoksa her yerde terörü ezip geçecek imkana ve kararlılığa sahiptir. Biz size silah vermeyeceğiz diyorlar, e verme! Ne oldu? Kötü komşu insanı ev sahibi yaparmış. Biz İHA'ları kendimiz ürettik. Silahsız İHA'ları biz üretiyoruz ve ihraç ediyoruz. Uluslararası toplum, Fransa, Almanya baktık herkes bunu yapıyor, ne yaparsanız yapın, siz bunu yaptıkça biz daha çok güçleneceğiz diyoruz. Sınırlarımızın güvenliği ile ilgili saygı gösterilmesi, Suriyelilerin geri gönderilmesi ile ilgili destek vermeleri. bunlar çok da yalancı söyleyeyim. AB'nin bize verdiği sözler var. Size destek vereceğiz dediler gelmedi, bize gelen 3 milyon avro, biz ne harcadık 40 milyon Avro. Görüşünce soruyoruz, hazırlayacağız diyorlar, ya ne hazırlayacaksınız biz işi bitirmişiz. Bakıyorlar, çok güzel. Güzelse katkı verin, destek verin. İnanın yoklar, hep yalan. Doğru konuşmuyorlar. Biz gerekirse Telabyad'la Resulayn arasında güvenli bölgeyi alt yapısıyla üst yapısıyla bunu yapıp dünyaya göstereceğiz. Açarız sınırları buyursunlar Avrupa'ya. Her iki konuda da kimseye şantaj yapmıyoruz. Teröristi veya masum insanları kullanarak sinsice siyaset yapmak bizim işimiz değil. Uluslararası toplumdan beklentimizin verdiğimiz çabaya destek olduğunu belirterek biz kez daha divan kurulu üyeliğim için teşekkür ediyorum.

Sonraki Haber