Cezayir futbolu yasta! Ligler ertelendi

Cezayir 1. ligi ekiplerinden MC El Bayadh'ı taşıyan takım otobüsünün yaptığı kazada kaleci Zakaria Bouziani ve yardımcı antrenör hayatını kaybetti.

Son Güncelleme:

Cezayir 1. Futbol Ligi ekiplerinden MC El Bayadh'ta bir futbolcu ve antrenör, takım kafilesini taşıyan otobüsün kaza yapması nedeniyle hayatını kaybetti.

Cezayir basınında yer alana haberlere göre, JS Kabylie takımıyla deplasmanda yapılacak maç için takım kafilesini taşıyan otobüsün karıştığı kazanın ardından kaleci Zakaria Bouziani ve yardımcı antrenör Khalid Muftah, yaşamını yitirdi.

El Bayadh'ın 27 yaşında hayatını kaybeden kalecisi Zakaria Bouziani bu sezon 2 karşılaşmada forma şansı bulmuştu.

Cezayir Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, kulübe, taraftarlara ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dilenerek, bu hafta oynanacak lig maçlarının ertelendiği duyuruldu.

Cezayir Futbol Federasyonu ayrıca Cezayir Kupası'nda son 32 ve son 16 turu için yapılacak kura çekiminin de ileri bir tarihe ertelendiğini duyurdu.

Cezayir Devlet Başkanı Abdelmadjid Tebboune haberi büyük bir trajedi olarak nitelendirirken büyük acı ve yas duyduğunu belirtti ve kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı mesajlarını iletti.

Kulüpten yapılan açıklamada kazada yararlanan diğer takım üyelerinin durumunun ciddi olmadığı belirtildi.

El Bayadh çıktığı 10 karşılaşmada topladığı 15 puanla 10 haftası geride kalan Cezayir Ligi'nde 6. sırada bulunuyordu.

MAÇTA KALBİ DURAN FUTBOLCU TABURCU EDİLDİ

İngiltere Premier Lig maçı sırasında kalbi duran ve erken müdahalenin ardından hayata dönen Luton Town'ın kaptanı Tom Lockyer, hastaneden taburcu edildi.

Kulüpten yapılan açıklamada, hastanedeki tedavisi tamamlanan 29 yaşındaki futbolcunun taburcu edildiği, tedavisine evinde devam edileceği belirtildi.

Ligde Bournemouth ile Luton Town arasında geçen hafta sonu oynanan ve 1-1 devam eden mücadelenin 59. dakikasında Lockyer, fenalaşarak yere yığılmıştı. Maç sırasında kalbi duran Lockyer, saha içinde sağlık ekiplerinin erken müdahalesiyle hayata dönmüştü.

Premier Lig Yönetimi, söz konusu karşılaşmanın daha sonra belirlenecek bir tarihte baştan oynanacağını dün duyurmuştu.

Kaynak: AA

Sonraki Haber