Çaykur Rizespor, Alper Potuk'un kararını bekliyor

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Fenerbahçe'den Alper Potuk'un transferi için girişimlerde bulunduklarını ve Alper'in cevabını beklediklerini, Dario Melnjak'ı ise göndermeyi düşünmediklerini açıkladı.

Son Güncelleme:

Kartal yaptığı açıklamada, "Alper Potuk sempatik bir çocuk, iyi bir sporcu. Fenerbahçe'de yer bulamadı diye düşünüyoruz. Bazı oyuncular, bazı kulüplere uyum sağlayamıyor. Ancak farklı kulübe gidince toparlıyor. Rizespor'da aile yapısı var. Hocamız, sporcular, yönetim, şehir birbirine entegre. Vedat Muriqi gibi parlamak için bize gelen oyuncular kendini gösteriyor. Alper'in de bize gelmesinde fayda olacağını düşünüyordum. Karar kendisinindir, saygı duyuyorum. Son gün, olur ya da olmaz bilemiyorum. Olmazsa, büyük ihtimalle transferi kapattık." diye konuştu.

Kartal, Türk kulüplerindeki yönetim modeli hakkında da "Mali konularda yöneticilerin ve başkanların mutlaka sorumlu olması lazım. Bu durumda başkanlar transferde dikkatli olur. Doğru işler yaparsanız kulübün gelirleri kendisine yeter. En büyük sıkıntı sporcu alımlarında. Sporcu kulüplerinin borçlarıyla devletin üzerine yük yüklememesi lazım. Türk futbolunun bir yasası olması, o çerçevede yönetilmesi lazım. Başkanların belirli şartlar altında kulüpleri yönetmesi lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Hasan Kartal ayrıca kulüplerin borçlarının ciddi düzeylere ulaştığını belirtirken "Kulüpler 14 yabancı oynatıyor, dünya paraları yurt dışına veriyoruz, burada yanlış yapıyoruz. Altyapılarımızı geliştirsek daha iyi olmaz mı?" ifadelerini kullandı.

"MELNJAK BİZİMLE DEVAM EDECEK"

Fenerbahçe'nin gündeminde olduğu kaydedilen sol bek Melnjak'ı da göndermeyeceklerini vurgulayan Kartal, "Melnjak'ı dışarı gönderme gibi bir düşüncemiz yok, bizim sporcumuz, bizde devam edecek, gelen bir teklif de yok" şeklinde konuştu.

Sonraki Haber