Carlo Ancelotti 'rotasyon' sorusuna yine tuhaf bir yanıt verdi

Espanyol maçına hazırlanan Real Madrid'de teknik direktör Carlo Ancelotti, rotasyon yapıp yapmayacağını konusunu netleştirmekten kaçınırken Camavinga'nın haftaya çalışmalara başlayacağını müjdeledi. Ancelotti, Endrick'in de önümüzdeki maçlardan birine ilk 11'de başlayacağını belirtti.

Son Güncelleme:

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Espanyol maçı öncesinde kulüp tesislerinde bir b asın toplantısı düzenledi.

La Liga'nın 6. haftasında Santiago Bernabeu'da Espanyol'u ağırlayacak olan Real Madrid'in İtalyan Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, "Son maçları kazandık, böyle devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

Ancelotti, "Yarın rotasyon yapmak için iyi bir gün olabilir. Bugün rotasyon yapıp yapmayacağımı söyleme günü değil" diyerek yine sorunun cevabını havada bıraktı.

Yoğun maç programıyla ilgili de konuşan Carlo, "Bu futbolun başındakilerin düşünmesi gereken bir konu. Sakatlıkları önlemek için daha az oyun oynanmalı. Daha az oynarlarsa maaşlarının düşmesini sorun etmeyeceklerdir" diye konuştu.

Şikayetlere rağmen takvimin değişmeyeceğini belirten İtalyan teknik adam, "Oyuncuların yorulduğunu görmeleri lazım. Oyuncuların bunu değiştirmeyi düşündüklerini görüyorum ve bence de bu doğru olan" şeklinde konuştu.

Güzel futbolun tanımını 'Savunmak, hücum etmek, topu kontrol etmek ve iyi kontra atak yapmaktır' diye yapan Ancelotti, "Takımın dengesi forvetlerle de yapabileceğimiz kolektif bir iştir. Geçen sene finalde 3 forvetle oynadık ve mükemmel bir denge yakaladık. Bir orta saha daha eklerse bu daha fazla denge olacağı anlamına gelmez. Kolektif çalışma yapmak anlamına gelir. Bellingham'ın ne oynadığı tartışma konusu olabilir. Forvet mi, orta saha mı?" dedi.

Vinicius, Mbappe ve Rodrygo'nun yeterince rakibe baskı yapmadığı yönündeki eleştirilere ise "Eğer onların defansif çalışması önemli ise onların yerine üç defans oyuncusu koyardım. Denge, topla ve topsuz çalışmayla bulunur. Biz de onu arıyoruz" diye konuştu.

Stuttgart karşısında geriden topla çıkarken başarısız olduklarını belirten Ancelotti, "Dün Barcelona'nın da başına aynı şey geldi ve kırmızı kart gördüler. Real Sociedad maçında da benzer hataları yaptık. Ancak onlar o kadar pozisyon bulamadı. Pozisyon buluyorlarsa bunun nedeni topu kaybetmiş olmamızdır. Bu savunma dengesi ve geçişlerle ilgili bir problem değil. Bunu önlemek için daha iyi savunmak yapmak yerine topla daha uzun süre oynamalıyız. Sorunları önlemek de bir çözümdür" şeklinde konuştu.

Taraftarın 'rock and roll' tarzı futbolu görmeye alışkın olduğunu belirten Ancelotti, "Real Madrid taraftarını mutlu etmeye çalışıyoruz. İyi oynayarak kazanmak idealdir." dedi.

Takımın en iyi durumda olmadığını kabul eden Ancelotti, "Geçen sezon ekim ve kasım aylarında zirveye ulaşmıştık. Şu anda da iyi durumdayız" diye konuştu.

Camavinga'nın haftaya takımla çalışmalara başlayacağını da belirten İtalyan teknik adam, "Sakatlığını atlattı, onun dönmesi orta saha oyuncularını daha fazla rotasyona sokmamıza olanak sağlayacak." şeklinde konuştu.

Ancelotti, Endirck'in de önümüzdeki maçlardan birine ilk 11'de başlayacağını, kalitesini gösterdiğini vurgulayarak "Mütevazı bir çocuk. Az konuşup çok çalışıyor. Bu çok hoşuma gitti." dedi.

Sonraki Haber