Carlo Ancelotti bütün tuşlara birden basıyor!

ABD turunda önemli oyuncularından yoksun kalan Carlo Ancelotti, her ne kadar önemsemiyoruz dese de, iki hazırlık maçını da kaybettikten sonra geçen sene ki gibi yeni bir plan kurmak zorunda olduğunu fark etti.

Son Güncelleme:

Geçen sezon Ancelotti, mevcut tüm yetenekleri mümkün olan en iyi şekilde bir araya getirerek sonu La Liga ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuyla taçlandırılan bir diziliş çözümü bulmuş ve takımın eksiklerini kapatmıştı.

Aslında 4-3-3'ten 4-4-2 diamond'a geçiş başlangıçta çok eleştirilmiş ancak sonuç harika olmuştu.

Ancak bu kez durum karışık. Zafere giden yolda 11'i yeniden formüle etmesi gerekiyor ancak gelenler ve gidenler nedeniyle Ancelotti'nin işi çok zor. Mbappe ve Endrick gelirken Kroos, Nacho ve Joselu gitti. Bu da takımın düzeninin değiştirdi. Geçen sezon forvet sıkıntısı çeken takımda şimdi forvet bolluğu var. Hepsi de oynamak istiyor.

Geçen sezon orta saha iyi transfer edilen Bellingham'ı diamond taktiğinde hücuma itti ve harika bir sonuç aldı. Diğer mevkilerde de gerekeni yaptı ve dengeyi sağladı.

Bu kez ise çok fazla değişiklik gerekiyor. Öncelikle Mbappe'yi nereye yerleştireceğinin kararını vermesi gerekiyor. O da tıpkı Vini ve Rodrygo gibi sol kanatta en iyi versiyonuyla karşımıza çıkıyor. Ancak 3 tane sol kanat oyuncusu oynatamayacağına göre aralarından biri santrfor mevkiine geçecek. Endrick de bu mevkide bekliyor. Bu yoğunlukta Arda Güler'in yer bulması da çok zor görünüyor. O yüzden onu orta sahada daha fazla görebiliriz.

Bellingham'ın ne olacağı da meçhul. Emekli olan Kroos'un yerine geçerse geçen seneki etkinliğini kaybedecek. Ancelotti belki onun yerini koruyup 2 forvetle de oynayabilir. Bu karar bu kez de başka oyuncuları devre dışı bırakıyor.

Carlo Ancelotti iki hazırlık maçında hücuma çıkarken 4-3-3, topu karşılarken 4-4-2'yle oynadı. Bunları Mbappe ve Bellingham'sız yaptı.

İtalyan teknik adamın 4-3-3 taktiğini çok sevdiği biliniyor. Bu da Rodrygo, Vini ve Mbappe'den oluşan bir hücum hattını öne çıkarıyor. Ancak bunu yaparsa Bellingham problemi yaşanacak. Orta sahada eski Bellingham gibi olabilecek mi, o da meçhul. Bellingham'ın vazgeçilmez olacağını düşünürsek bu Rodrygo'nun devre dışı kalmasına neden olur. Peki Arda Güler ne olacak?

Bunca çelişkinin arasında Carlo Ancelotti'nin tüm tuşlara bastığını söyleyebiliriz. Sonuçta dengeyi bulacak ya da bulamayacak. Denge bulunamazsa Barcelona'nın öne çıkması kaçınılmaz olur.

Sonraki Haber