Bu Koreli bir Premier Lig takımını taşıyabilecek mi?

'Semtin çocuğu' Harry Kane'in takımdan gidiyor olması dünyanın en değerli takımlarından birinin gol yükünü Heung-min Son'un omuzlarına bıraktı. Defans oyuncularının yüzünü bile görmek istemediği bu Koreli ya sazı eline alacak ya da herkes onu sadece 'iyi oyuncuydu' diye hatırlayacak.

Son Güncelleme:

Futbolda harcanan bonservis bedelleri PSG’nin Neymar için Barcelona’ya 222 milyon Euro ödemesinden sonra gerçek hayatla yakından uzaktan bir ilgisi kalmadı. Böyle bir rakama olmasa da yine astronomik bir ücrete Tottenham’ın da yaşayan efsanesi Harry Kane’i satması bekleniyor. Kane gitmeye istekli. Hatta kulüp sahipleriyle yaşadığı anlaşmazlıktan dolayı ligin ilk maçında kadroda yerini almadı.

Kane ile birlikte yıllarca ileri uçta görev yapan Heung-min Son ise Kore futbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük sınavını verecek gibi. 29 yaşındaki ‘Sonny’ koca bir takımın skor yükünü sırtlayabilecek mi? Onu biraz tanımak gerek.

Maçın ardından bir restoranda oturan Son birlikte yemeğe çıktığı aktör arkadaşına “Bugün nasıl oynadım bilmiyorum. Bir gün daha geçti işte” diyordu.

'İÇİMDE BİR BOŞLUK VAR'

Arkadaşı onu teselli etmek istercesine “İyiydin” diyerek cevap verdi. Son, “Maç bittikten sonra genelde içimde bir boşluk oluyor, ortalık çok sessiz geliyor” diyor.

Kane’in büyük ihtimalle ayrılacak olması Son’un sırtına çok büyük bir yük bindirecek. Koreli oyuncunun bu yükü sırtına alıp alamayacağını lig sonunda takımın olduğu yer gösterecek. Heung-min Son ülkesinde tahmin edemeyeceğiniz kadar ünlü.

Kendi isminin verildiği gece yayımlanan bir şovu bile var. Bu televizyon şovunda Son’un o gün içinde neler yaptığı dakikalarca konuşuluyor. Super Son Time ismi verilen yayında bazen de Son’un attığı maç koparan gollerden de kesitler sunuluyor.

Burada Fenerbahçe’nin yeni transfer ettiği Kim Min-Jae için de bir parantez açmak gerekiyor. Güney Kore’de yurt dışında futbol oynayan oyuncular inanılmaz ünlüler. Avrupalı kulüpler ise bu oyuncuları transfer ettikten sonra Asya futbol pazarından faydalanmak istiyorlar. Fenerbahçe’nin Min-Jae’yi transfer ettikten sonra kulübün ismini Instagram’da Korece’ye çevirmesini böyle de yorumlamak gerekebilir.

Kim Min-Jae/Fotoğraf: Fenerbahçe 

Son üzerindeki baskıyı hissediyor. Bazen telefonunu sessize alıp uzun yürüyüşler yapıyor. Yaşadığı Londra’da yanına kimse gelmeden rahatça sokaklarda yüyürebiliyor. Güney Kore’den gelen misafirleri bu yaptığının cesaret istediğini düşünüyor. Çünkü Son’un Seul’de ellerini cebine atarak sokakta yürüyebilme ihtimali yok.

Son’un bu rahatlığında bir parça da Salah, Pogba veya Aubameyang kadar ünlü olmamasının payı olduğunu da düşünebilirsiniz. Heung-min Son ise performansı ile bu görüşünüze katılmıyor. Muazzam bir hızı, ölümcül bir bitiriciliği, tek başına karşı takımı ipe dizerek attığı golleri var. 2020 yılında kazandığı Puskas ödülü de bunun bir ispatı.

SEMTİN ÇOCUĞUNDAN ÜNLÜ DEĞİLDİ

Son, İngiltere’ye geldiğinden bu yana çok büyük bir oyuncu oldu ama takımın alfa figürü her zaman ‘semtin çocuğu’ olan Harry Kane’di. Kane sahada olduğu sürece Son’un işi onu beslemek biraz da Kane'in topla kaleye girmesini sağlamaktı. Şimdi Kane olmayacak gibi. Son’un 10 numarasız da iş yapabildiğini ispatlaması gerekiyor.

Hafta sonu ligin açılış maçında Spurs, Manchester City'yi 1-0 yenerken maçın tek golünü Son attı. / Fotoğraf: Reuters

Kane ile birlikte oynadığında 0.34, Kane’siz oynadığında ise maç başına 0.57 gol ortalamasına sahip olan Son’un Lucas Moura ve Dele Alli ile olan uyumu takımı 2019 yılında Şampiyonlar Ligi finaline taşımıştı.

Kane ve Son ikilisi son yıllarda takımı başarıdan başarıya koşturdu. Fotoğraf: Reuters

İngiliz basınından bazı çevreler Manchester City’nin Agüero’nun boşluğunu tamamlamak için Kane’e ödeyeceği bonservisin akıllıca harcanması durumunda Son etrafında bir takım yaratılabileceğini söylüyor.

16 yaşında ülkesinden bir gurbetçi olarak bir futbol topunun peşinde Almanya, Hamburg’a gelen Heung-min Son  2013 yılında Bayer Leverkusen’e transfer oldu. Ardından tarihte bir Asyalı futbolcuya ödenen en pahalı bonservis olan 22 milyon pound’a Tottenham’a geçen Son, Spurs forması altında çıktığı 198 maçta 71 gole imza attı.

Futbolu bırakana kadar evlenmeyi düşünmeyen 29 yaşındaki kanat oyuncusu daha önceleri K-Pop yıldızları Bang Min-ah ve Yoo So-young ile ilişki yaşamıştı.

Güney Kore’de iki yıl olan zorunlu askerlik süresi Son’un Asya olimpiyatlarında takımı ile altın madalya kazanmasından dolayı bir aya düşmüştü.

Kaynaklar: The Guardian, BBC

Sonraki Haber