Bonservis ödeyerek transfer yapma dönemi sona mı eriyor?

Ara transfer döneminde beş büyük ligde neredeyse yaprak kımıldamadı. Yapılan transferlerde de bonservissiz futbolcular öne çıktı.

Son Güncelleme:

Koronavirüsün dünyaya etkisi futbol üzerinde de fazlasıyla hissediliyor. Birçok kulüp kısıtlamalar nedeniyle gelirlerinden olunca mali zorluklar yaşarken bu durum 2020-2021 ara transfer döneminde kendisini fazlasıyla gösterdi.

KPMG Football Benchmark İngiltere Premier Lig, İspanya La Liga, Almanya Bundesliga, İtalya Serie A ve Fransa Ligue 1'i içeren  2020-2021 sezonu yaz/kış transfer dönemini araştırmasına göre, bir önceki sezona göre beş büyük ligde transfer yüzde 50 azaldı. Beş büyük ligde 2019-2020 sezonunda toplam bin 302 transfer edilirken, bu dönem bin 37'ye düşerek, son dört sezonun en düşük transfer dönemi oldu.

Transferde en sessiz lig İspanya La Liga olurken Bundesliga'dan da çok fazla transfer haberi gelmedi. Önceki sezonda ara transferde 602 oyuncu takım değiştirirken bu sezon bonservisiyle transferde yüzde 35'lik bir düşüşle bu sayı 390'a indi. Öte yandan kiralık oyuncu transferinde ise yüzde 28'lik artış dikkat çekti. 

Sonraki Haber